Вече имате рецептата на Гага за приготвяне на пържена пуйка. Какво е една празнична рецепта обаче без нужните добавки, които да я направвят още по-вкусна?
Бързаме да ви споделим нова звездна рецепта, за да имате достатъчно време да си набавите нужните продукти.
Съставките на боровинковия сос на баба Bissett:
- 500 гр. пресни (или замразени) червени боровинки
- ½ ч. чаша вода
- 1 ч. чаша пресен фреш от портокал
- 2 суп. лъжици захар (по избор кафява)
- 1 ч. чаша портокали нарязани на ситни парченца
- по желание: 1 ч. чаша печени орехи
Начин на приготвяне:
Смесете фрешa от портокал с водата и захарта. Оставете ги да врят на бавен огън. Прибавете боровинките и оставете соса да къкри, докато боровинките набъбнат. Изключете котлона и изчакайте сместа да изстине. Добавете парченцата портокал и орехите (по желание). Боровинковият сос е готов! Сервирайте го на трапезата като добавка към коледната пуйка.
Коментари (0)
Вашият коментар