На една по-вкусна Коледа ... с рецептите на Lady GaGa

Вече знаете тайните семейни рецепти на Гага за пържена пуйка и сос от червени боровинки, липсва само едно последно допълнение, за да си оближат всички ваши близки пръстите по празниците!

Открай време приготвянето на сос е предизвикателство за всеки кулинар. Представяме ви рецепта за Грейви сос, вдъхновена от начина, по който семейството на Гага я приготвя - с домашно приготвен доматен сос.

Грейви соса за месо е изключително популярен на юг, а приготвянето му за празниците се е превърнало в същинска традиция.

 

За Грейви соса на шеф Артс ще ви бъдат нужни:

 

- 4 суп. лъжици зехтин (+2 допълнително)

- 2 стръка целина, нарязани на ситно

- 150гр. нарязан бекон

- 1 глава лук, нарязана на ситно

- 2 скилидки чесън, смляни

- 6 суп. лъжици брашно

- 4 суп. лъжици горещ бульон от пуйка

- ½ чаша бяло вино (по желание)

- ¼ чаша домашно приготвен доматен сос

- ¼ чаша сметана

- морска сол на вкус

- 4 суп. лъжици масло (по желание)

- пресен черен пипер на вкус

- 3 суп. лъжици прясна мащерка, нарязана на ситно

 

Начин на приготвяне:

Задушете бекона в тиган с зехтин, докато стане хрупкав. Извадете го и в същия тиган добавете лука, целината и чесъна. След като лука стане прозрачен на цвят, добавете брашното. Гответе 5 мин на средна температура. Ако сместа е твърде суха, добавете още зехтин. Добавете бялото вино и гответе, докато течността не се изпари на половина. Прибавете горещият бульон от пуйка и оставете да къкри, докато сместа не се изпари на половина. По желание, за по-фин сос, премахнете зеленчуците от соса. Разбъркайте готовата смес заедно с домашно приготвения доматен сос. За завършек, подправете със сметана, масло, мащерка, сол и черен пипер.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене