Захари Бахаров и Деян Донков започнаха снимките на нов сериал "Войната на буквите"

Снимачният процес на новия сериал на БНТ

 Днес започнаха снимките на новия сериал на БНТ - „Войната на буквите“. Сюжетът ще бъде разгърнат в 12 епизода, като това е единственият български сериал до момента, реализиран с партньорство между филмова компания „Ню Бояна Филм Студиос“ и Българска национална телевизия.

В главните роли зрителите ще видят Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Деян Донков, Валентин Танев, както и младите актьори Даниел Върбанов и Климентина Фърцова. Вече няколко месеца тече подготовката на декорите и костюмите, чрез които ще се пресъздаде живота в Преслав и Константинопол през 10-и век.

Средновековната драма „Войната на буквите“ разказва историята на най-младия син на цар Симеон – Баян, който търси тайната на изгубените древни български букви. Действието се развива в последните дни от живота на Симеон Велики и месеците след смъртта му, когато българското царство е разкъсвано от политически интриги и прави опити да се откъсне от влиянието на Константинопол. Историята е забулена в много мистерия, сцените и сюжетът са неочаквани, а всички герои във филма са обсебени от идеята за силата.

Режисьори на сериала „Войната на буквите“ са Виктор Чучков и Зоран Петровски, а изпълнителен продуцент е Габриел Георгиев. Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. 

Снимачният процес на "Войната на буквите"
Снимачният процес на "Войната на буквите"
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене