Бъдеща шефка на “Туитър” родила близнаци на Мъск (Обзор)

ИЛОН МЪСК

През това време милиардерът чакал дете от певица

Бъдеща шефка на “Туитър” е родила близнаци на Илон Мъск миналата година, докато той е чакал дете от бившата си приятелка. Информацията се появи в “Бизнес инсайдър”, който цитира съдебни документи за промяна на имената на близнаците.

Майката на дете номер 8 и 9 в потомството на Мъск се казва Шивон Зилис. Тя е изпълнителен директор в компанията на милиардера за изработване на мозъчни чипове Neuralink. 36-годишната жена е родена в Канада и е учила икономика и философия в “Йейл”, преди да започне работа в IBM и по-късно в Bloomberg Beta - фонд за рисков капитал. Тя се смята за изгряваща звезда в света на изкуствения интелект и е включена в класациите “30 под 30” на “Форбс” и “35 под 35” на “Линкедин”. С Мъск пътищата им се пресичат през 2016 г., когато Зилис започва първата си работа при него като съветник в OpenAI. Мъск е един от съоснователите на OpenAI, изследователска лаборатория с мисия “да гарантира, че изкуственият интелект е от полза за цялото човечество”. Година по-късно, през 2017 г., се мести в Neuralink. Днес освен с тайните им деца името ѝ е спрягано и в друг негов бизнес - покупката на “Туитър”. Анализатори твърдят, че тя трябва да стане шеф в социалната мрежа, щом сделката за 44 млрд. долара бъде финализирана.

Близнаците са родени през ноември 2021 г., две седмици преди бившата приятелка на милиардера - певицата Граймс, да му роди момиченце чрез сурогатна майка - дете, което също в началото е пазено в тайна. Музикантката му е родила две деца, като първото се появява на бял свят през май 2020 г. За последните 2 г. наследниците на бизнесмена са се увеличили от 5 на 9, като това са вторите му близнаци. Първите са от неговата бивша съпруга, писателката Джъстин Уилсън. Общо те имат 6 деца, но едно от тях - Невада Александър, починало от синдром на внезапна детска смърт, когато било само на 10 седмици.

През април, няколко месеца след раждането на вторите близнаци, Мъск и Зилис подават петиция в град Остин, където децата са родени, за промяна на имената им, за да “имат фамилното име на баща си”.

В миналото богаташът насърчаваше увеличаването на раждаемостта, казвайки, че “цивилизацията ще се разпадне”, ако хората нямат повече деца. “Искам да кажа, че аз върша моята роля - ха-ха”, написа той наскоро в туитър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене