Мастните натрупвания по талията и бедрата се получават по-бързо, отколкото сме предполагали досега - само няколко часа след хранене.
Диетолози от Оксфордския университет изчислиха, че след един прием на храна човек консумира 30 грама мазнина, 2-3 чаени лъжички от която се отлагат на талията, при това в първите три часа. Ако храненето продължи, мазнината се „лепва" на бедрата. Във втората половина от деня тези процеси протичат особено интензивно, пише The Telegraph.
Според специалистите мазнините проникват в кръвния поток час след хранене. В следващите три - четири часа консумираните мазнини вече са се отложили в тъканите (ако постъпилата с храната енергия превишава енергийните нужди на организма).
Преди се смяташе, че натрупването в мастните тъкани става по-бавно.
Коментари (0)
Вашият коментар