Паола описа с 10 думи раждането на своя син, направил Дарина Павлова баба

Дарина Павлова със сина си Илия-Калоян и дъщеря си Паола, която наскоро стана майка.

Съпругата на Илия Павлов написа за своята пораснала дъщеря: От усмихнато малко дете, красива балерина, разговори за пътувания, танци заедно, до гледане как самата ти ставаш майка никога не съм била по-горда с теб

Изумително, възхитително, очаквания, адреналин, изтощение, обожаване, изучаване, несравнимо, магнетичен, трансформация.

С тези 10 думи Паола Павлова, дъщеря на актрисата Дарина Павлова и покойния вече шеф на “Мултигруп” Илия Павлов, описва първото си майчинство през първия месец.

За прекрасната новина, че неостаряващата Дарина е станала баба на момченце, се разбра от инстаграм профила ѝ в началото на тази седмица. Актрисата публикува красиви снимки на Паола от детството ѝ по повод рождения ѝ ден. И от последния кадър дойде изненадата - на него Дарина е със сина си Илия-Калоян, Паола и бебето.

Поглеждам назад към всички наши семейни моменти с такава обич. От усмихнато малко дете, красива балерина, разговори за много пътувания, танци заедно, до гледане как самата ти ставаш майка никога не съм била по-горда с теб. Пораснала си и си се превърнала в забележителна жена и майка. Това е вашият специален ден и ние всички се надяваме да се забавлявате. Честит рожден ден, моя най-скъпа дъще! Обичам те, написа Дарина Павлова към снимките.

Паола, която преподава йога, е учила социология и визуални изкуства. Няколко години по-късно съосновава услуга за онлайн абонаментна кутия, която ръководи през по-голямата част от 20-те си години, докато не стига до т.нар. бърнаут и се налага да се подложи на операции. Това самата тя описва в блога си pavlovawellness.com.

Дъщерята на Дарина Павлова, която от години живее в САЩ, страда от болестта ендометриоза и аденомиоза. Откакто се помня, са ми казвали, че е малко вероятно да зачена и ако успея, най-вероятно няма да продължи, разказва Паола в своя инстаграм профил, затова и бременността си определя като чудо.

Впрочем Паола ражда сина си на песента на Стиви Уондър Sir Duke, обяснява самата тя. Случайно в деня, в който си купила записа на парчето от магазин за винили, усетила, че раждането започва.

Точно докато плащах, усетих остър ритник от нашия малък пич, сякаш той знаеше значението на това, което държах в ръцете си, а то дори не беше в плейлиста ми за раждане!, пише Паола.

Въпреки че Дарина Павлова рядко споделя лични моменти, този път се похвали с радостната новина в социалните мрежи.

Представям си, че няма да иска да разказва за личния си живот. Дъщеря ѝ е като моята дъщеря - страшно пази пространството си и не желае изобщо да се коментира и да се пише за нея, каза Марта Вачкова, която е близка приятелка на Дарина Павлова.

Вачкова беше и сред първите, които поздравиха щастливата баба в инстаграм. Обич и радост и за двете ви!, написа актрисата. Двете често пътуват заедно. Миналото лято бяха в италианския курорт Порто Черво, откъдето Марта публикува кадри, на които позира с дъщеря си Рада, Дарина и приятелки.

Дарина Павлова на почивка с Марта Вачкова и дъщеря й Рада
Дарина Павлова на почивка с Марта Вачкова и дъщеря й Рада

Дарина се среща с Илия Павлов на улицата. Той излиза от колата си и ѝ дава визитка, след това тръгва. През 1990 г. двамата сключват брак и са заедно до 2003 г., когато бизнесменът е убит.

Излизайки от офиса на фирмата си “Мултигруп холдинг” АД, на 7 март Павлов е застрелян с един куршум в сърцето. Най-често повтаряната версия е, че е убит по руска поръчка заради бизнеса с газ и други фосилни горива.

За своята история и семейството си, включително за момента, в който баща ѝ е прострелян, разказва и Паола в собствения си блог.

Репетирах пиеса (за Дракула по ирония на съдбата), която щяхме да играем (след година практика) на следващия ден. Просто спрях и зарязах всичко. Имах чувството, че светът се спуска в тунел към мен, и се спуснах на пода, пропълзях до раницата си, извадих мобилния си телефон “Сименс” с цветна схема и се обадих на майка ми. Когато я попитах къде е и какво не е наред, тя беше зашеметена, можех да го чуя в гласа ѝ, пише тя как разбрала, че нещо става с баща ѝ. Тя лъжеше. И тя можеше да каже, че не се хващам, но въпреки това каза: “На летището съм. Баща ти не се чувства добре”. Чух я, но не ѝ повярвах. Знаех, че е мъртъв.”

В своята изповед Паола пише още, че последния път, когато видяла баща си, ѝ казал, че следващия път, когато се прибере вкъщи, щял да бъде последният път, когато си тръгва. Видях страха в очите му, когато ми каза това. На някакво ниво знаех дори тогава, че той няма да се върне, разказва тя.

От брака си Дарина и Илия имат две деца - Паола и Илия-Калоян. Историята им започва още през 1985 г., когато Илия Павлов е шофьор на фестивала “Аполония” в Созопол. По спомени на очевидци е “симпатично спортно момче”, което се изчервявало всеки път, когато види Дарина. Често се срещали и в клуб “Прага” на столичната улица “Раковски” срещу ВИТИЗ, където Дарина е студентка.

Колегите се обръщат към нея с артистичния псевдоним Розичка. Бъдещият най-богат българин се влюбва и дълго време я ухажва. До момента, в който двамата се събират, за да изживеят една бурна любов.

Кадър от сватбата на Дарина Павлова и Илия Павлов
Кадър от сватбата на Дарина Павлова и Илия Павлов

Преди да срещне съпруга си, актрисата живее в Казанлък, където е и родена. Едва когато е 16-годишна, умира майка ѝ. За известно време работи в казанлъшкия военен завод, където задължението ѝ е да проверява дали дулата на автоматите са в нормите. Павлова е израснала с военните, тъй като в града се намира оръжейното предприятие “Арсенал”. Освен това баща ѝ Калчо Колев работи в завода като шлосер.

Когато я приемат във ВИТИЗ, Дарина се мести в столицата. Учи в класа на проф. Елка Михайлова, а състуденти са ѝ Мартина Вачкова и Чочо Попйорданов.

Ролите, които най-често играе, са на красивици манекенки. Такъв е и образът ѝ в драмата от 1988 г. “А сега накъде?”. Точно след тази роля се запознава с Илия Павлов, за когото повтаря, че е мъжът на живота ѝ.

Неведнъж след смъртта му споделя снимки с него в социалните мрежи. Така през 2021 г. навръх рождената му дата, тя публикува кадър от 1998 година, на който са заедно, и към него написа: Толкова съм благодарна за всички благословии в живота ми. Имам приятели, семейство, здраве и др., но единствената благословия, която никога няма да забравя и ще бъда вечно благодарна за нея, е, че съм твоя съпруга, познавам те истински и те обичам дори до този ден. Ти беше съвършен дар от Бога. И знам, че отгоре гледаш и защитаваш нашето семейство. Нека бъдем благословени този ден!

В наши дни бизнесдамата се намира в Америка с двете си деца и вече внук. Топли отношения поддържа и с дъщерята на Павлов от първия му брак - Венцислава, която също има дете на име Алба. Майка на Венцислава е Антоанета Чергиланова, дъщеря на ген. Петър Чергиланов.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чънду: столица на пикантната храна и дом на китайските панди
Ето петте основни фактора за дълголетието
Рокфелер, нацистите и илюминатите - замесени в най-налудничавите конспирации в света
Камелия: Бях готова да пея на Новак Джокович без хонорар
Арнолд Шварценегер получи почетна докторска титла

Напишете дума/думи за търсене