Дрейк, Тейлър Суифт и Адел съдят "Туитър" за авторски права

Дрейк КАДЪР: Инстаграм/drake

Дрейк, Тейлър Суифт, Адел и някои от най-големите музикални издатели са завели иск във Федералния съд в Тенеси срещу "Туитър". Те съдят социалната мрежа за "мащабни нарушения на авторските права", съобщава ДПА.

Искът във Федералния съд в Тенеси е заведен от името на общо 17 издатели, държащи правата на стотици музиканти. Те искат обезщетение на обща стойност 250 милиона долара. Единственият ответник по иска е "Екс корп" (X Corp) на Илон Мъск, която притежава "Туитър".

"Туитър" е най-голямата социална медия, която досега напълно отказва да плаща за правата на милиони песни, които ползва", заяви Дейвид Израелит, главен изпълнителен директор на Асоциацията на издателите на музика в САЩ. "Туитър" е наясно, че всеки ден милиарди хора пускат и стриймват музика по каналите му и вече не може да се крие зад Закона за авторските право в цифровото хилядолетие и да отказва да плаща на изпълнителите и издателите", предаде БТА. 

По силата на този закон "Туитър" и другите социални медии са защитени срещу искове за авторски права за материали, качени от потребителите, но само ако премахват тези, които са качени в нарушение, и сами наказват нарушителите. В иска се твърди, че "Туитър" не прави нищо подобно.

В отговор на отправено запитване по отношение на иска от пресслужбата на "Туитър" са отговорили с емотикон, символизиращ купчина изпражнения.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене