Юли от МОЛЕЦ: С Крис бяхме скучни, бедни и дрипави. Сега сме само дрипави

Крис от „МОЛЕЦ“: Съзнанието на младите българи сякаш е заленяло и мързеливо

За усещането един ден да се събудиш и мечтата ти да е изпълнена разказват момчетата от „МОЛЕЦ“

Докъде искаме да стигнем? Хубаво е да има такива въпроси, защото сега имаме време да помислим за тях. Истината е, че покрай цялата лудница и организация на правенето на „Албум“-а осъзнаваме как нямаме време за мечтаене“, откровеничи Кристиян Макаров от супер нашумялото в последната година дуо „МОЛЕЦ“ пред Диана Любенова в „Тази събота и неделя“ по бТВ.

Мечтаем да продължаваме да вдъхновяваме себе си и хората, които възприемат изкуството ни. За мен то е най-отгоре. Точно затова искам да продължавам да го правя, но и затова искам да провокирам другите хора да го правят. Това е главната ни цел и основна мечта - в България хората да обръщат повече внимание на изкуството, да слушат хубави текстове, музика, да пишат и рисуват. Да има културно събуждане. Защото имам чувството, че някак съзнанието на младите българи е заленяло и мързеливо“, казва още Крис.

Според дуетната му половинка Юлиан Славчев основните движещи неща в живота и творчеството им са две - изкуството и вярата. „Колкото повече можем да събудим хората към жажда за тези две неща, които са много свързани, толкова по-добре. Защото много често казваме „Българинът това, българинът онова“ и някакви общочовешки проблеми си ги приписваме. Но едно виждам, което със сигурност липсва на нацията ни - липсата на мечтаене. То е някаква забранена дума. Т.е. - стой си на сигурното, бачкай си, не се оплаквай, мълчи си. Но къде отиват мечтите в цялото това нещо? Затова на нас много ни се ще на малките хора, които сега правят стъпките си в живота, да помечтаят малко, да му се не види!“, чистосърдечен е и Юли с думите си.

Крис вярва, че това, което в момента им се случва в творчески план, е преизпълнение на една от най-големите им мечти. „Най-смелата ми мечта е да живеем в доверие помежду си, в Бога и това, че Той няма да ни изостави. Не искам да мечтая за огромни фестивали в Америка - страхотни са тези неща. Но аз вярвам, че всяко едно нещо, което бихме могли да си представим и помислим, е малко в очите на това, което Бог има за нас като добър Баща“, споделя той.

Момчетата почти не могат да повярват краткото време, в което са стигнали дотук. Казват си, че няма да забравят началото, пътя, посоката. „Реално всичко започна преди 1 година и се случи така, че да станем популярни. Давам си сметка, че само преди година песента „7 дни“ започна да гърми навсякъде“, каза Крис, а Юли добави: „Парчето вече има повече от 8 млн. гледания, което е скандално - това е повече от броя на българите!“.

Сещат се с усмивка и за първото си участие изобщо като дует - на концерт на Руши Виденлиев, когото са подгрявали. Според Крис тогава са звучали много зле, а Юли припомня, че в цялата публика от около 600 човека, които изобщо не са знаели кои са те, 20 били техни приятели. „Беше много смешно, защото измежду всички хора имаше една купчинка, която се кефеше и скачаше, а всички други просто стояха“, каза Крис, а Юли допълни, че тогава са имали едва 3 песни. Но тоооолкова много са се вълнували, че направо им се е повръщало.

Наскоро си говорили как сякаш малко започнали да забравят, а не бива, в целия този бит, че са искали да имат повече публика. „На първия ни концерт вече като „МОЛЕЦ“ бяхме събрали 120 човека на едно място и беше някакво страхотно вълнение. Беше страшно! Спомням си как пиех нервно някакви кафета и едва-едва се сдържах“, споделя Юли, а Крис добавя с усмивка: „А после мента, глог и валериан“.

Хубави неща ги чакат момчетата от „МОЛЕЦ“ и им предстои доста силно лято. Ще почиват през септември. „Дали сме си този месец го абсолютно почивен. Отиваме някъде отделно един от друг, всеки с приятелката си“, заяви Крис, и добави за момичетата им, които неизменно стоящият до тях режисьор Крис Захариев снима в клиповете на песните им: „Чудесни са! С тях сме отпреди „МОЛЕЦ“ вече да е факт. И това е много готино. В момента не бих могъл да имам това доверие към когото и да е, каквото имам към моята приятелка. Защото знам, че тя не е с мен заради тези неща, а заради мен самия“, а Юли добави: „Нямат задни мисли! Взели са ни скучни, бедни и дрипави. Сега сме само дрипави“.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене