Христо Кидиков: Ще си даря новата пенсия на парламента!

Кидика е щастлив на село

Двамата с жена ми ще вземем към хиляда лева, не знам какво да правя с толкова пари

"Очаквам с нетърпение новата пенсия от 1 юли. Като ме пенсионираха след 41 години трудов стаж, получих 169 лева и 72 ст. И сега съм на най-голямата минимална пенсия - 467 лева, а от 1 юли с увеличението ще взема цели 523 лева и 4 стотинки. Направо съм милионер." Така се пошегува легендарният изпълнител Христо Кидиков.

"Жена ми е на същото дередже с минимална пенсия. Та й казах - какво ще правим с толкова много пари, семейният ни бюджет ще мине цели хиляда лева. Да взвемем да ги изпратим на някой депутат, те горките нямат какво да ядат. Щом влязат в НС, веднага гледат да си увеличат заплатите с 1000 лева. Та така решихме с жената да ги подпомогнем завалийките депутати", смее се Кидика.

Днес той е 73-годишен щастлив пенсионер и живее в село Кладни дял, Търновско. Там преди 30 години Кидика построи къща за себе си и голямата си любов - Снежана.

"Обожавам да ставам рано в 6 ч., да слушам петлите, кучетата, с нежелание да се отделя от топлото тяло на моята любов. После почвам физзарядка, ходя бос по росата и започвам да готвя за обяд или да прекопавам овошките. Каквато работа има, всичко правя! Както се казва: "Залудо работи, залудо не стой", кефи се на селския живот Кидика. След три женитби 73-годишният изпълнител, станал популярен с лафа: "Цъкни вефа да чуем Кидика как съ дере", си е взел поука никога да не подценява жените.

"Жената е шията и накъдето се завърти тя, натам потегля и мъжът. Който си мисли друго, в грешка е", смее се певецът.

Цял живот Кидика мечтал да пее и никога не е искал да работи друго, за да си допълва към хонорарите.

"Още от малък пеех пред бабите, организирахме си концерти, майка ми даваше един чаршаф и заформяхме сцена. И още тогава бях убеден, че ще стана певец. Макар, че баща ми искаше да стана цигулар", смее се Кидика и разказа злополучна случка, която го отказала от цигулката.

"Татко ме заведе при един учител и почнах да свиря от 3-ти клас. Един ден отивам на урок и звъня на учителя, който беше военен. Отваря той, но се бръснеше и ми каза да вляза вътре и да го изчакам. Влязох в холчето и погледът ми се спря на пистолета му, който стоеше в кобура. Извадих го и го вдигнах над главата си, пръстът ми бе отишъл на спусъка и... бам. И от отката паднах, а пистолетът изхвърча. И в този момент учителят влезе и ми заши два шамара. Бях уцелил цигулката и тя беше станала на парчета. Дотук бях със свиренето", спомня си певецът.

Кидиков е категоричен, че животът му е свързан и с НЛО и те винаги го закрилят и напътстват.

"Имам си едно НЛО, което ми е като ангел пазител. Вече съм разказвал колко пъти ми е помагало, доста са. Съдбата на човек е написана, малко неща можеш да избереш. Дори когато бях при Ванга, се уверих, че е така", сподели още Кидика. Единственото, за което още мечтае изпълнителят, е да си направи собствен ресторант "При Кидика". "От време на време си взимам билетче от лотарията и се надявам и аз да спечеля, ама ако Господ е решил, ако не, ей тъй на - ще си живея и с това, което имам", сподели звездата на българската естрада Христо Кидиков. Пожелаваме му да успее!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене