Тервел Пулев вече е доктор, Кубрат тръгва по неговите стъпки

Освен, че е юрист, боксьорът Тервел Пулев, вече има и научна степен "Доктор". С това се похвали самият шампион, след като защити дисертацията си на тема "Ефективност на експериментална комплексна методика в бокса" в Националната спортна академия.

"Не спирам на едно място. Може би е от зодията ми. Аз съм Козирог. Даже не по едно, а по няколко неща наведнъж обичам да правя. Тази дисертация я подготвям от 2019 г., откакто кандидатствах. Не съм изпуснал нито едно занимание. Правих го с удоволствие и научих нови неща. Това беше едно уникално предизвикателство за мен и през цялото време ми беше интересно", сподели в "Тази събота" по Би Ти Ви доктор Пулев и  допълни:

"За мен тази докторантура е много нужна. Съвсем друго е. И в чужбина много тежи. Задължително е за мен. Изминал съм един не малък път, 30-годишен, в света на спорта. Смятам, че съм длъжен заради семейството, децата, бокса."

На защитата му идва цялото семейство да го подкрепи, включително и синът му Аспарух. Малчуганът е "назначен" да почерпи всички близки с бонбони. Брат му Кубрат също присъства на важното събитие, с което засвидетелства подкрепа, уважение и намерение да тръгне по стъпките на по-малкия си брат.

"Каза ми, че и той идва", издава Тервел.

В края на миналата година Кобрата завърши магистърска степен по "Политология" в УНСС, предстои да разберем дали и по какъв научен път ще тръгне оттук нататък.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене