Камелия Тодорова била женена за Денди

Неговата смърт е чист расизъм, категорична е певицата

"Наистина направихме пиар брак с Денди!", призна пред "България Днес" Камелия Тодорова. Джаз певицата и ексцентричният светски хроникьор и писател вдигнали сватба наужким на сцената на столичен театър. "Театърът в театъра" се разиграл преди близо 17 години. Изпълнителката на "Летят последните таксита" обаче не е споделяла досега пред медиите за своята "венчавка" с Денди. Самият той си отиде мистериозно през април миналата година, като и досега човекът, посегнал на живота му, все още не е разкрит.

"Вдигнахме сватба в театър "4ХС" (сега - "Алма Алтер" към Софийския университет - б.р.), уточнява Камелия. Певицата заедно с актрисата Елена Петрова са сред най-популярните открития на неговия дългогодишен ръководител - режисьора Николай Георгиев.

"Това беше едно артистично шоу. Не мога да кажа, че бяхме близки приятели с Денди. Той беше мой фен", добави известната изпълнителка.

"Тогава работех доста със самия театър. Денди беше сред почитателите на трупата", каза още Камелия Тодорова.

По думите й "тогава се правеха такива събития". "Направихме си за нас веселие и това беше", обобщава джаз дивата.

Камелия Тодорова станала сценична "булка" на Денди
Камелия Тодорова станала сценична "булка" на Денди

Изпълнителката на главната роля в култовия филм "Търновската царица" не е коментирала публично и трагичния край на Денди. "Има ли изобщо трагедия в България, която да е била разкрита?", пита се Камелия.

Тя смята, че нейният покоен "жених" е бил ликвидиран на "расистка основа". "Смъртта му е чист расизъм! Дължи се на неговата сексуалност", допълва Тодорова.

Любомир Милчев бил голям фен на певицата
Любомир Милчев бил голям фен на певицата

В интервю преди няколко години джаз примата подсказа, че се надява пианистът Живко Петров да й предложи брак. "Очаквам той да се реши да не бъде повече ерген.

Джаз примата се надяваше пианистът Живко Петров да поиска ръката й
Джаз примата се надяваше пианистът Живко Петров да поиска ръката й

С Живко Петров сме записали много общи проекти през последните няколко години. Може би Живко ще се откаже да бъде ерген вече и очаквам да ми предложи най-накрая! Ама няма да се случи...", довери певицата. За съжалени, се оказа права.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене