Водещият Деян Славчев-Део: Ако спечеля джакпота, ще си платя кредита

Когато падне, имам чувството, че ще ми изскочи сърцето

Деян Славчев - Део е дългогодишен водещ по националните телевизии. Работил е като барман във видно столично заведение, след което става водещ на предаванията "Джубокс", "Рекламна пауза", "Джубокс - любовни квартири", всички продукция на БНТ. Пее с Д-2, а след това издава собствен албум. От 8 години е водещ на тегленето на тиражите на Българския спортен тотализатор. От няколко години живее в Годеч.

- Део, как се живее на село?

- Годеч е малък град, а не е село, да не забравяме! Предимствата са са добронамерените хора, чистият въздух, тишината, прекрасната детска градина и училище, както и близостта до София.

- Вие сте една от емблемите на градската култура, защо решихте да живеете на село?

- Никога не съм се чувствал като емблема. Наистина кариерата ми на телевизионен водещ започна от едно заведение до НДК, но всичко спира дотам. Аз си имам родно село - Горна Студена. То се намира на 30 км от Свищов и много го обичам. Най-хубавите ми детски спомени са оттам. 93-годишната ми баба Данка все още си живее в селото и се грижи за къщата и двора.

- Пречистваща ли е селскостопанската работа?

- Връзката със земята е една магия! Работя си по двора ежедневно. Кося, поливам и въртя мотиката. Имаме си и малка оранжерия с домати, краставици, люти чушки и всякакви видове подправки. Те засега се развиват добре. Имаме и външна градина, с която трудно се справихме през тази година заради валежите, но имаме тиквички и лук в нея, които си ги хапваме с удоволствие. Иначе дъждовете удавиха всичко и по-голямата част от нещата изгниха.

- Имаше слухове, че сте затънали в ипотечни кредити заради този парцел. Ако е така, заслужава ли си?

- Изтеглихме ипотечен кредит, така е, но вече една трета от периода мина и мисля, че се справяме добре. Апартаментчето, в което живеехме преди и което всъщност ипотекирахме, е дадено под наем и то изплаща голяма част от месечната сума, която внасяме. Надявам се да съм здрав, нещата да се движат по план и всичко да приключи успешно.

- Никога не можеш да си сигурен, докато не си изплатиш кредита, така ли е?

- О, да, затова работя здраво за семейството си и за собственото си развитие.

- Как успяхте да се отървете от зависимостите? Това не е никак лесно. Кое беше вашето вдъхновение?

- Ако вашите читатели искат да разберат отговорите на тези въпроси, могат да заповядат на София Самър Фест през август, на моя автобиографичен стенд-ъп. Спектакълът се нарича "Как се стигна дотук?". В него разказвам всичко в подробности, разбира се, в комично-драматичен ключ. Но това е самата истина. Фестивалът се подкрепя от много организации.

- Как поддържате русата си коса на село?

- От доста години се изрусявам и подстригвам сам с една машинка. Станал съм половин бръснар. Жена ми поръчва професионални материали за изрусяване от един сайт и аз си действам после сам. Причиних си го това с изрусяването още в началото на кариерата ми и сега си търпя последствията. Въобще не знам как е останала още коса по главата ми.

- Как гледат хората в Годеч на вас?

- Съвсем нормално. Хората са много отзивчиви и гостоприемни. Готови са да ти помогнат за всяко нещо. Радват ни се на цялото семейство.

- Липсва ли ви социалният живот на града - барове, дискотеки, кино?

- На мен лично не ми липсва градският живот. На жена ми мисля, че й липсва повече, но гледаме да си наваксаме, когато можем.

- Как се справяте с логистиката на село?

- Перфектно ! Детската градина и училището са наблизо. Имаме две коли - едната е на газ и е 4х4. За малки разстояния ползвам колело.

- Как съвместявате селския живот с работата?

- С огромно удоволствие. Върша си работата значително по-качествено, откакто живеем тук. Преди да се изнесем, имах начални признаци на бърнаут, а сега мисля, че намерих баланс и се чувствам добре и щастлив. Ежедневието наистина е различно, а и е от голямо значение, че работата ми е обвързана с мисия. Както знаете, тотото подкрепя спорта и културата на България вече над 66 години.

- Вие сте водещ на тотото от 8 години вече. Това натоварващо ли е?

- Излизането на живо в национален ефир има своите специфики, които в някои моменти доста изнервят. Аз самият, както и мои колеги, сме се обръщали към чашката, за да потушим напрежението и да си свършим работата. Слава Богу, това вече е в миналото за мен. Натрупах опит - и житейски, и професионален, и сега се чувствам много по спокойно пред камерата. Има още много върху какво да работя, разбира се, но полагам сериозни усилия и мисля, че се справям. Да си лицето на такава институция пред публиката си има своите отговорности, които не са никак малки. Особено сред подрастващото поколение. Наскоро тотализаторът стана единствената институция в България, която покрива изискванията на Европейския сертификат за отговорна игра. Така, че забавлението има и по-сериозна страна.

- Наричат ви "Чичкото от тотото" - това притеснява ли ви? Чичкото?

- Ха-ха! Много го обичам това определение и го ползвам в стенд-ъпа си, който правя. Това идва от една страничка във Фейсбук - "Туитърганда". Момчетата бяха написали нещо от рода, че в момента расте поколение, за което Део е чичкото от тотото. Съгласен съм с това.

- Добре ли се разбирате с момичето, с което водите тотото?

- Марина Кискинова е прекрасен човек! Радвам се, че имам такъв партньор до себе по време на тиражите. Тя е точен и мил човек, на когото мога да разчитам винаги. Всъщност целият ни екип е изграден от такива хора.

- Разкажете интересна случка от воденето на тотото. То е на живо и е много тънка работа. Хората са много подозрителни.

- Напишете онлайн Део и "Златен скункс" и ще видите. Получих престижната награда за това, че показах подобие на среден пръст в ефир. Това бе просто закачка към екипа, но камерите са го хванали. Тази случка ми беше един от най-големите уроци за водене на живо. Иначе сме имали и други ситуации, но колегите са истински професионалисти и ако има технически проблем, успяват да го оправят на момента.

- Какво е усещането, когато падне джакпотът?

- Няма еквивалент! Имам чувството, че сърцето ми ще изскочи и гласните ми струни ще се скъсат. И веднага усещам, че имам нужда от 6 месеца отпуска, но няма как, защото идва тото джокер. Това е положението - печалбите идват една след друга.

- Ако вие, хипотетично, спечелите джакпота, какво ще направите с парите?

- Ще постъпя отговорно - ще си изплатя кредита, ще дам за обучение на децата, уиндсърф ваканция и десет процента за благотворителност. И доста ще останат.

- Има ли хора, които не ви одобряват?

- Всички ме обичат. Шегувам се. Аз обичам всички.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене