Мартин Стоев се връща в "Левски"

Мартин Стоев се завръща като старши треньор на волейболния "Левски". Бившият национален селекционер се е срещнал с дългогодишния благодетел на клуба и шеф на федерацията Данчо Лазаров.

Двамата са обсъдили основните параметри около мъжкия отбор, на който предстои участие в турнира за купата на Европейската конфедерация, научаваме от в. "24 часа".

Основната въпросителна е свързана с финансовия бюджет. При наличие на достатъчно средства в "Левски" могат да се съберат добре познати състезатели, включително и националите без договори в чужбина. На този етап това са Георги и Валентин Братоеви, Теодор Салпаров и Николай Николов. Близнаците са играчи на "сините" и ще са в състава, ако не подпишат навън.

"Обсъждаме вариантите, но все още няма нищо конкретно", лаконичен бе Стоев. Той самият бе много близо до завръщане и в националния отбор преди финалите на Световната лига и олимпийските игри.

В последния момент обаче е организиран конкурс за овакантения от Радостин Стойчев пост и мястото зае Найден Найденов.

Стоев водеше националите до олимпийските игри в Пекин, където се класирахме пети. След форума той напусна и "Левски", за да стане треньор на турския "Зиратбанк".
Значително по-тежко е положението около вечния съперник на "Левски".

По традиция воденият от Александър Попов тим винаги започваше подготовка в началото на август, но сега ситуацията е различна. Клубът има сериозни финансови проблеми, които поставят много въпросителни около селекцията и приоритетите в тима. Подобно на "сините" и "червените" разполагат с много играчи, включително и млади таланти.

Шампионът "Марек" ще запази състава си от миналата година и ще се подсили с 1-2 нови попълнения. За първи път в историята дупничани ще играят в Шампионската лига. Възпитаниците на Найден Найденов ще домакинстват в "Арена Самоков".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене