Необходими продукти за 6 порции
за бульона:
1 кг комплект от сьомга за супа (глава, опашка, кости)предлагат се и по нашите магазини на цена около 4 лв.
1 глава лук
1/2 ч.л. черен пипер
1 дафинов лист
2 л. вода
и още:
3 средноголеми картофа
1 морков
1/2 стрък праз лук
300 г филе от сьомга
200 г сметана
няколко стръкчета копър, по желание може и девисил
Как се приготвя
Сложете комплекта от сьомгата, лука, дафиновия лист и черния пипер в тенджера, залейте със студена вода и оставете да ври на среден огън. След като кипне, намалете градусите и периодично отстранявайте пяната. Оставете на котлона още 25 минути. После прецедете бульона и го върнете в същия съд. Добавете в него нарязаните на кубчета моркови, картофите и наситнения праз.
Съвет
Ако предпочитате по-гъста супа, сложете 4 картофа, вместо 3. Даже може да намачкате половината на пюре и да ги добавите към супата.
Оставете супата да ври още 20 минути, докато омекнат картофите и добавете филето от сьомгата, нарязано също на кубчета. Увеличете огъня, докато кипне супата, добавете сметаната и зелените подправки, подправете със сол и пипер. Свалете тенджерата от огъня, покрийте я с капак и оставете така за пет минути. Преди да я сервирате, добавете още от зелените подправки.
Коментари (0)
Вашият коментар