След Ален Делон Васил Михайлов е ексцентричният писател във френска пиеса

Милен Миланов влиза в ролята на журналиста, а Васил Михайлов - на ексцентричния и арогантен писател в "Енигматични вариации"
Театър "Българска армия"

Журналист отива да вземе предварително уговорено интервю от известен писател, нобелов лауреат за литература, който от години живее в усамотение на малък остров в Северно море. Накратко това е сюжетът на култовата пиеса на Ерик-Еманюел Шмит “Енигматични вариации”, в която играят двете големи имена на театър “Българска армия”. Милен Миланов влиза в ролята на журналиста, а Васил Михайлов - на ексцентричния и арогантен писател. Зад маската на грубиянин обаче той е чувствителен и уязвим мъж, измъчван от въпроси за една жена, с която има дългогодишна кореспонденция.

Постановката е на режисьора Георги Михалков, като премиерата ѝ беше през 2020 година. Иначе пиесата е поставена за първи път през 1996 г. в “Театър Марини” с участието на Ален Делон и Франсис Юстер. А в първата българска версия играят Стефан Данаилов и Мариус Донкин.

С “Енигматични вариации” се открива новият театрален сезон на 18 септември в “Армията”. Преди това Васил Михайлов влиза в ролята на Дон Жуан в постановката, която отбелязва 85-ата му годишнина - “Завещанието на целомъдрения женкар”. С нея актьорът е на национално турне.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене