Наградиха новата Кралица на киселото мляко Весела Тенева с пътуване до Китай

Кралицата на киселото мляко Весела Тенева
Снимка: Фейсбук

Весела Тенева е новата "Мис Родопи - кралицата на киселото мляко". Тя спечели титлата, за която се бориха 14 красиви момичета от цяла България.

Заедно с нейните подгласнички - Васи Якова, Симона Петрова и Ерика Михайлова, получават като награди пътуване до Китай и участие в реклами на киселото мляко с марка „Момчиловци”, което се произвежда в Шанхай.

"Момиче на публиката" стана Антония Торкова. 

Антония Торкова е "Момичето на публиката"
Снимка: Фейсбук
Антония Торкова е "Момичето на публиката" Снимка: Фейсбук

Фестивалът на киселото мляко започна на 1 септември и ще продължи до утре - 3 септември, в българското родопско село Момчиловци. 

В продължение на три дни гости от Китай, представители на различни китайски компании, както и такива от България, имат възможността не само да опитат, но и да станат свидетели на тънкостите на приготвянето на едни от най-обичаните български продукти – киселото мляко.

Част от програмата са и показно как ръчно се избива масло от млякото, както и състезание по надпиване с „бърканица”, приготвена от чисто кисело мляко. А майстори-кулинари показват разнообразие от ястия и десерти, приготвени от българския продукт. 

Днес е вторият ден от Фестивала на киселото мляко.
Снимка: Стопкадър
Днес е вторият ден от Фестивала на киселото мляко. Снимка: Стопкадър
По време на фестивала тази вечер наградиха и новата Кралица на киселото мляко. 
Снимка: Стопкадър
По време на фестивала тази вечер наградиха и новата Кралица на киселото мляко. Снимка: Стопкадър

"С разнообразни български и китайски шатри и щандове, хиляди гости ще се насладят и ще опитат незабравимия и уникален вкус на българското кисело мляко. Китайски гости и представители на различни компании ще участват в Шестия фестивал на киселото мляко", казва кметът на Момчиловци Сийка Суркова. 

Сред разнообразната програма на фестивала бе и възможността посетителите му да разгледат и Музея на илюзионното изкуство, в който Ненчо Илиев събира и показва реквизитите на най-големите ни фокусници Мистер Сенко, Орфи, Лепас, Факира Мити, Ник Дим Кос, Астор и много други. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене