Легенда от Висшата лига заживя в България, купи си имот на морето

Бившият вратар на "Манчестър Сити" Шей Гивън има апартамент на Св. Влас

Една от легендите на Висшата лига заживя в България. Става дума за бившия страж на "Манчестър Сити" и икона на ирландския национален отбор Шей Гивън. След като прекрати кариерата си, вратарят решава да инвестира в имот край морето. И избира нашата страна, където много му харесвало.

Апартаментът на Гивън е в Св. Влас, научи "България Днес". Бившият страж на "Сити" прекарвал голяма част от годината тук. Познавал се и със съседите. Бил любезен и учтив. Винаги поздравявал. Никой не можел да каже лоша дума за него в комплекса, където се намира апартаментът му.

За поддръжката на имота пък се грижел неговият баща. Таткото на легендарния вратар майсторял всичко, точно по вкуса на наследника си. Гивън-старши също прекарвал немалко време у нас. На цялата фамилия България много им допадала. И прекарвали все повече време в Св. Влас, където е спокойно, особено извън сезона.

Втатарят се отказа от футбола преди 5 г. Гивън пази 12 сезона за "Нюкасъл". С тима спечели "УЕФА Интертото" и играе финал за купата. На 1 февруари 2009 г. "Манчестър Сити" плаща 6 милиона лири за него, като остава 4 сезона в отбора и печели купата на Англия през 2011 г. За последно е част от "Стоук Сити", като ден след 42-ия си рожден ден обявява край на кариерата си.

За националния отбор на Ирландия Гивън записва невероятните 134 мача. Класира Ирландия на световното през 2006 г. и на европейското през 2012 г.

Гивън няма да има проблеми с пътуването до България за благотворителния мач на Стилиян Петров. Двубоят, който има за цел да набере средства за борба с онкологичните заболявания у нас, е на 6 септември на Националния стадион. В тима на света освен Гивън са още куп икони от Висшата лига. В първия тим пък личат имената на всичките ни най-големите футболисти в последните 30 години, като Христо Стоичков, Димитър Бербатов и др. Билети за мача се продават и на касите на стадион "Васил Левски". В неделя всеки, който иска да се срещне със Стилиян Петров, може да го направи в мол "Сердика" от 15 часа в рамките на 120 минути.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене