Набеден за любовник на Кристиано идва в Бургас

Бадр Хари

Световната организация GLORY официално обяви Бургас за домакин на сблъсъка между Бадр Хари (106-16, 92 KO) и естонеца Уку Юрендал (19-8, 15 KO) от серията Heavyweight Grand Prix, чийто победител ще се класира за финала през декември.

Един от най-великите професионални кикбоксьори на всички времена идва за първи път у нас и на Балканите. Любимецът на няколко поколения фенове на бойните спортове и фаворит на краля на Мароко Мохамед VI идва с антуража си и с единственото желание да постигне победа в Бургас и да се докосне до България, за която многократно е чувал от приятелите си в тренировъчната зала.

Първоначално Бадр Хари трябваше да се бие на GLORY 88 на 9 септември в Париж, но изненадващо се оттегли от мача си с Джеймс Максуини в знак на съпричастност след опустошителното земетресение с жертви в Мароко.

“Развълнувани сме да осигурим бърз обрат и да върнем Бадр Хари обратно на ринга, каза Роби Тимърс, мачмейкър на GLORY - За съжаление, на тази дата Джеймс Максуини не може да се качи на ринга. В резултат на новите преговори Уку Юрендал ще бъде претендент за голямата награда. Този мач ще бъде изпълнен с много екшън.”

А големият залог за шампиона от Heavyweight Grand Prix е половин милион долара, като в нощта на 7 октомври в зала “Арена Бургас” ще има още един мач от сериите в тежка категория - този между Леви Ригтърс и Мартин Терпстра.

С мача на Хари и Юрендал официалната файт карта на GLORY набъбва до 10 мача, което превръща 89-ата галавечер от световната верига в една от най-мащабните, правени в Европа.

В “Арена Бургас” се очакват и всички привърженици на легендарното “златно момче” на организацията, които си купиха билети за GLORY 88 в Париж и не успяха да го видят на ринга.

Името на Бадр Хари нашумя особено много преди няколко години, когато френски издания го обявиха за интимен приятел на Кристиано Роналдо. Това, разбира се, се оказа лъжа. Двамата са близки приятели и Кристиано често пътувал до Мароко, за да са заедно през почивните си дни. Сега, когато е в Саудитска Арабия, по-трудно намира време за дружката си.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене