Ед Шийран посрещна есента с нов албум

Певецът Ед Шийран

Есента е тук и британският певец и автор на песни Ед Шийран настройва феновете си на вълната на променящите се листа и по-хладния въздух с новия си албум "Autumn Variations" ("Есенни вариации"), който от днес е на музикалния пазар, съобщават Асошиейтед прес и "Билборд".

Шийран издава тавата чрез собствената си компания "Джинджърбред Мен Рекърдс" (Gingerbread Man Records). 

Албумът се появява само няколко месеца след предишния му проект "-" (Subtract). Със заглавието "Autumn Variations" певецът загърбва поредицата си от издания, кръстени на математически символи, започвайки от дебюта си "+" (Plus) през 2011 г.

Дали с "Autumn Variations" настъпва краят на една ера или Шийран поставя началото на нещо ново?

"Миналата есен установих, че с моите приятели преминаваме през толкова много промени в живота си. След горещината на лятото всичко или се успокояваше, или се подреждаше, или се разпадаше, или идваше на дневен ред, или се взривяваше", каза Ед Шийран, обявявайки  албума. 

"Когато в началото на миналата година преминах през труден период, писането на песни ми помогна да разбера чувствата си и да се примиря със случващото се, а когато научих за различните ситуации с моите приятели, написах песни, някои от тяхната гледна точка, други от моята, за да уловя как те и аз гледаме на света по това време. Имаше възходи като влюбване и нови приятелства и спадове като  разбити сърца, депресия, самота и объркване", допълва певецът. 

Шийран разказва, че баща му и брат му са го запознали с композитора Едуард Елгар и неговия албум "Enigma Variations", който включва 14 композиции, вдъхновени от приятел, предаде БТА. 

"Именно това ме вдъхнови да направя албума", споделя той. 

"Когато записах "-" (Subtract) с Арън Деснър, веднага си допаднахме. Пишехме и записвахме без прекъсване и този албум се роди от това партньорство. Чувствам, че той е уловил усещането за есента толкова чудесно в звуците  и се надявам всички да го харесат толкова, колкото и аз", казва още Ед Шийран.

Предишният албум "-" (Subtract) на Шийран, който излезе на музикалния пазар през май тази година, достигна до второто място в престижната музикална класация Билборд 200.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене