Ето как Шварценегер възпита умни и предприемчиви деца

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР

В книгата си "Бъди полезен" Арнолд Шварценегер разкрива визията си за живота, но между другото става ясно и колко строг баща е бил на петте си деца. 

В едно от интервютата по повод творбата му той разказва как дъщеря му Катрин два пъти си оставила обувките не на място. Третият път той без да се колебае ги хвърлил в камината. Малката се разплакала, но повече никога не посмяла да се разхожда с тях в къщата. Събувала ги точно до вратата. 

Друг път засякъл сина си Патрик, че не си е оправил леглото. Тогава "Конан варваринът" се ядосал, отворил вратата към терасата, след което със замах вдигнал матрака заедно с чаршафите и възглавницата и артистично ги изхвърлил през балкона. 

Съпругата му Мария го подкрепяла и настоявала за желязна дисциплина в училище. Благодарение на това днес те се гордеят с петимата си наследници. 

В годините след това много от тях изразявали желание да станат актьори, но Шварценегер ги предупредил, че докато не започнат да се издържат с кино, ще трябва да работят здраво. 

В интервютата си по повод книгата той казва, че никога не е чакал да печели от филмите си. 

  "Направих първия си милион долара от недвижими имоти през 70-те", аргументира се "Терминаторът".

Според него в днешни пари това прави около 20 млн. долара. Благодарение на този съвет, децата му се впуснали в бизнеса и днес са смятани за доста успешни предприемачи.  

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене