Защо юристът Иван Тодоров е готов да замени костюма с мароканска носия

Проф. Иван Тодоров позира с известния актьор Краси Радков като мароканец по време на купон

На 1 октомври известният юрист проф. Иван Тодоров навърши 65 г. Той е управляващ съдружник на “Георгиев, Тодоров и Ко” и уважаван автор на “24 часа” проф. Иван Тодоров.

Той е добър познавач на правото. Интересите му обаче се простират далеч отвъд сухите алинеи. Затова се и съгласи да участва в рубриката на “24 часа” “7 любими неща”, открехвайки вратата към нещата, които му харесват. Вижте кои са те:

1. Обожава да пътува. “Човек вижда нови и често – необикновени неща и съвсем различни хора. Старая се да пътувам на места, където да се насладя на впечатляващи с красотата си гледки”. Като най-любими посочва Френска Полинезия, както и завладяващия със своята необхватност тюркоазен Голям бариерен риф в Австралия (на снимката). “Преживяванията, за разлика от повечето вещи, остават завинаги”, казва проф. Иван Тодоров.

2. Купоните - особено колоритните, в които

познати се отдават на забавленията. Така на снимката проф. Иван Тодоров позира с известния актьор Краси Радков като мароканец по време на такъв купон. Юристът разказва, че по този начин е много разтоварващо.

3. Професията – адвокатът обича да се занимава с правото и бизнеси. Като най-голяма гордост посочва учебника си по една от основните правни дисциплини - Административния процес, написан заедно с покойния проф. Кино Лазаров.

Учебникът е най-четеният и редовно се преиздава и има електронна версия с всички възможности за търсене не само на думи, но на нормативни актове и съдебни решения. “Гордея се, че бях един от тримата докладчици на комисията, която създаде Административнопроцесуалния кодекс. Имаме най-бързото административно правосъдие в ЕС”, казва проф. Тодоров.

А бизнесите, които го интересуват, са свързани с книгоиздаване, медицина, софтуер и пътувания. Въпреки че парите са много важни, уточнява, че не са основният му стимул.

4. Ресторантите - хубаво приготвените ястия смята за страхотно удоволствие. “Съчетанието между необичайни вкусове, вкусна храна, красиво поднесена и добър сървис е невероятно”, казва проф. Тодоров.

Един от любимите му ресторанти е именно отличеният с 3 мишленски звезди Eleven Madison Park в Ню Йорк (на снимката проф. Иван Тодоров е с главния готвач на заведението).

5. Разходките - предпочита в планината или поне в парка, когато няма много хора. Така според адвоката мисълта се избистря и човек усеща завладяващата сила на природата.

6. Спортът - адвокатът най-много обича да кара ски. А едно от любимите му места е на алпийския вр. Матерхорн. “Скоростта опиянява – всички скиори го знаят”, казва проф. Тодоров.

7. Семейството - всички досега изброени неща, макар и хубави, стават неколкократно по-приятни, когато проф. Иван Тодоров ги прави с любимите си хора - семейството. А то е изцяло женска компания - освен жена му (на снимката) животът му става по-цветен и с трите му дъщери.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене