Български гимнастик взе световна купа

Еди Пенев

Гимнастикът Еди Пенев спечели световната “Чалъндж” купа на земя за 2023 година, след като спечели два от шестте старта на веригата.

Живеещият и трениращ в САЩ национал триумфира в състезанията, проведени във Варна и в Осиек (Хърватия) и с актив от 85 точки грабна престижното отличие. Негови подгласници станаха Кристофър Месарош (Унгария) с 80 точки и Ахмед Ондер (Турция) с 65 точки.

С представянето си през годината Йордан Александров заслужи две трети места в крайното класиране съответно на успоредка и на висилка. В подреждането на първия уред Александров натрупа сбор от 51 точки, като отстъпи първите две места на Кристофър Месарош с 66 точки и на Олег Верняев (Украйна) с 60 точки.

На висилка опитният българин зае третата позиция със събрани 43 точки. Пред него са Тин Сърбич (Хърватия) с 61 точки и Артур Мариано (Бразилия) с 50 точки.

Пет точки разделиха младата надежда Божидар Златанов от призовата тройка на прескок. Възпитаникът на Сергей Стоянов се нареди четвърти, купата взе Артур Давтян (Арм).

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене