Джошуа и звезди на американския футбол влизат във Формула 1

Коутърбекът на “Канзас Сити” от Националната футболна лига Патрик Махоумс стана акционер в “Алпин”.

СНИМКА: РОЙТЕРС

Редица популярни спортисти и актьори станаха акционери в отбора от Формула 1 - “Алпин”. През юни от компанията, която е собственост на “Рено”, обявиха, че е продала 24% от отбора на група инвеститори срещу сумата от 200 млн. евро.

Консорциумът се състои от няколко компании, а в една от тях - Otro Capital, личат имената на някои от най-разпознаваемите спортисти на света.

Това са голф играчът Рори Макилрой, бившият световен шампион по бокс в тежката категория Антъни Джошуа, бившият футболист на “Валенсия”, “Челси” и “Манчестър Юн” - Хуан Мата, звездата от “Ливърпуп” Трент Александър Арнолд, както и звездите от американския футбол Патрик Махоумс и Травис Келси от “Канзас Сити Чийфс”.

Последният е гадже на световноизвестната певица Тейлър Суифт.

“Добавянето на спортисти от такава величина ще засили партньорството на “Аплин” във Формула 1 и ще помогне на отбора да достигне до нови фенове по цял свят. Новите инвеститори ще помогнат за повишаване на глобалния опит на отбора”, се казва в изявлението на “Рено”.

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че щом е дошло предложението да бъде инвеститор в отбора на “Алпин”, е нямало как да откаже.

“Бил съм на състезания от Формула 1 като фен, обичам високото напрежение в боксовете и се убедих от първо лице колко невероятно впечатляващ отбор е “Алпин”. Като футболист разбирам значението на отборната работа за постигането на целите", каза пък футболистът на “Ливърпул” Трент Александър Арнолд.

Освен именитите спортисти акционери в тима от Формула 1 са и холивудските актьори Райън Рейнолдс и Роб Макелхени.

Интересното е, че преди месеци двамата се сдобиха с акции и от английския футболен клуб “Рексъм”.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене