Д-р Матю Ноулс, бащата на Бионсе: Двете със Соланж не са конкурентки

Матю хареса България и обеща пак да дойде
Снимка: Архив

Д-р Матю Ноулс е роден в Алабама, завършва икономика и бизнес администрация в Тенеси. Започва пътя си в бизнеса като продавач на медицинско и офис оборудване. През 1992 г. напуска работата си и създава музикална компания. Именно под нейната шапка се ражда "Destiny's Child", чийто голям скок през 1997 г. е договор с "Колумбия рекордс". В най-популярната женски R&B група за всички времена пее дъщерята на д-р Ноулс - Бионсе. Кели и Мишел са другата част от триото. По-късно й сестрата на Бионсе - Соланж също има своите успехи на сцената. Основен двигател и за двете е баща им - Матю Ноулс. Той е сред най-уважаваните музикални продуценти. Преподава своя опит в Университета в Тексас и Лондонския колеж по креативни медии. Ноулс бе специален гост на конференцията "SoAlive", която бе през уикенда у нас.

- Г-н Ноулс, вие сте един от най-добрите мениджъри в света. Вярвате ли, че това е предопределено за вас или успехът за вас е резултат от много, много работа?

- За да бъдеш ефективен мениджър, са необходими огромни познания. За щастие имах възможността да работя 20 години в областта на продажбите и маркетинга в корпоративна Америка и да бъда номер 1 търговски представител в света. Това ми позволи да натрупам огромен опит в продажбите и маркетинга. Но когато реших да стана мениджър, се върнах в училище и взех курсовете, които смятах, че ще ми помогнат за тази работа. Например, взех курс по мениджмънт на артисти, участвах и в курсове по продуциране. Но ключовият опит, който получих, е практическият. Това ми позволи да работя с артисти от световна величина, отдадени, страстни и много работещи. Направих избор никога да не спирам да уча.

Бионсе е една от най-популярните изпълнителки
Снимка: Архив
Бионсе е една от най-популярните изпълнителки Снимка: Архив

- Присъствието ви на SoAlive Music Conference 2023 е причината да посетите България за първи път. Какви са впечатленията ви от музикалната индустрия на Балканите и в каква посока регионът може да разкрие своя потенциал?
- Първо, за мен е чест, че бях част от този фестивал. Основите на музиката са едни и същи в цял свят и понякога забравяме това. Със сигурност виждам, че фундаментите се използват от Балканите и растежът е в правилната посока.
- Какви бяха мечтите ви като дете и сбъднаха ли се, г-н Ноулс?


- За щастие, аз съм предприемач от поколение, което винаги е мечтало да е точно това, още от дете. Мога да кажа, че осъществих мечтата си, винаги съм се старал да бъда добър мотиватор, с много страст, както и добър оратор.
- Безплатен обяд няма, казват американците. Каква беше цената, която платихте, за да сте толкова успешен?
- Бях готов да работя неуморно, да следвам своята страст в музикалната индустрия. И днес, мога да кажа, че съм горд с дъщерите си - Бийонсе и Соланж. Те промениха пейзажа в тази индустрия. Много съм благодарен за всичко, което ни се случва.
- Ако срещнете вашето 20-годишно "Аз", какво бихте му казали?
- Оооо, подготви се за това, което ти предстои! Действай!
- Как бихте рекламирали двете си дъщери с три думи?
- И Бийонсе, и Соланж са страстни, талантливи и любящи жени.
- Има ли конкуренция между тях, как се справихте с нея, докато те растяха?
- Не е имало конкуренция между тях никога. Може би с децата на тяхната възраст, да. Но те винаги са били най-добрите си приятелки. Продължават да се насърчават взаимно и аз съм много горд от успехите им.
- А като продуцент, кое е най-трудното решение, което сте взимали?
- Като мениджър и музикален директор винаги е трудно да се прекрати връзка с даден изпълнител.
- Ако можехте да започнете живота си отначало, какво бихте направили по различен начин?
- Абсолютно нищо. Не гледам в огледалото за обратно виждане, фокусирам се само върху днес и бъдещето.
- Какви уроци могат да научат хората от живота ви?
- Определено съм имал своя дял от успехи и неуспехи. Вярвам, че провалите ми винаги са били възможност за растеж, да не се отказваш. Това е, благодарен съм на съдбата. Иска ми се да съм здрав и да връщам на човечеството всичко, което съм получил.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене