ENIGMA взривиха сетивата на публиката в София с уникално шоу

Вратата на една тайна, завладяваща сърцата на хиляди музикални фенове от десетилетия, за малко бе открехната в зала 1 на НДК в понеделник вечерта. Да усещаш музиката с всяка клетка, да я преживееш, да потънеш в нея и да станеш част от всеки тон – тази магия донесоха музикантите от ENIGMA в България.

Феновете ще помнят дълг отова шоу, защото беше взрив за сетивата. Порасналите деца на 90-те години препълниха пространството пред НДК час преди старта на дългоочакваната среща с оригиналните гласове на проекта. Най-голямата зала в НДК едва побра желаещите да видят любимите си музиканти. Всички билети бяха разпродадени.

Сцената беше завладяна от аудио-визуални ефекти, светлинно шоу, балет, а на голяма част от нея беше разположен камерен ансамбъл „Софийски солисти“. Цялата феерия беше невероятно съчетана с омагьосващите гласове на Andru Donalds, Angel X и Fox Lima. За първи път оригиналните гласове на ENIGMA са в България. Те подариха на публиката неповторимо шоу с над 20 от най-големите си хитове. 

Нестандартните музиканти с удивителни гласове бяха видимо развълнувани от топлия прием в България. Феновете посрещнаха екзалтирано неповторимата музикална симбиоза между григориански песнопения, псалми, църковни камбани, органи. Чрез визуалните ефекти на сцената феновете бяха пренесени в различни точки на света. С песните си музикантите разказваха истории за любовта, греха и светостта. Sadeness, Return to Innocence, Gravity of Love са само част от хитовете, които звучаха в Зала 1 на НДК, която на 3 декември ще бъде препълнена отново, но с феновете на живата легенда на оперното пеене Хосе Карерас, който също идва у нас по покана на Fest Team. Турнето на оригиналните гласове на ENIGMA продължава. След два дни ще са във Финландия, а после ще посетят Казахстан, Киргистан, Узбекистан, ОАЕ, Кипър, Швейцария и Швеция. "Сърдечно благодарим на невероятната публика. Това беше една незабравима вечер", написаха музикантите във фейсбук след шоуто.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене