Анина от рода Цурбриген се оказа с майка от България

АНИНА ЦУРБРИГЕН

Най-новото попълнение на националния ни отбор при жените е Анина от световноизвестния род в ските Цурбриген. Родена е преди 20 години в Саас-Алмагел, откъдето е цялото семейство на великия Пирмин, олимпийски шампион, четири пъти първенец на планената и един път носител на голямата световна купа при алпийците.

Майката на Анина е българка и от този сезон тя ще представлява нейната родина. Швейцарката показа невероятни способности в езика на мама по време на обръщението си към родните фенове.

Анина се е готвила за новия сезон в Патагония, където тренират повечето състезатели, защото в Аржентина през лятото е зима, но тази нямаше много добри условия.

Анина вече има и няколко старта този сезон в Австрия, като се очаква да започне в европейската купа този месец. Там ще кара и италианката Лаура Бертани, която вече няколко сезона се състезава за България.

Анина е карала миналия сезон на републиканското, където е спечелила титлата на гигантски слалом от името на “Витоша ски”.

“Има много сериозен интерес от страна на състезатели от български произход, които са родени в чужбина. Вчера ми се обади и бащата на едно момче от Канада, което иска да кара за България”, обясни вицепрезидентът на ските Георги Бобев.

В клуб “Мотен”, от който е и Алберт Попов, вече е картотекиран Марк Реш. Има и едно момче, което кара в САЩ.

Така в скоро време националните ни отбори може да се подсилят с още повече таланти. В сноуборда вече идва ново поколение след Радослав Янков, като на световното в Банско миналата зима спечелихме два златни медала при младежите.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене