Никола Цолов още е знае дали ще остане във Формула 3

Никола Цолов

Българският пилот Никола Цолов още не знае дали ще остане във Формула 3 и през следващия сезон.

Нашият състезател стана шампион в испанската Формула 4, след което направи трансфер в горната категория и премина в ART Grand Prix. Този отбор е много известен в по-малките формули и за него са карали бъдещи асове като носителя на 7 световни титли във Формула 1 Луис Хамилтън, Себастиан Фетел, Ромен Грожан, Нико Хюлкенберг, Джордж Ръсел, Камуи Кобаяши, Пол ди Реста, Александър Албон и много други.

В дебютния си сезон Цолов завърши на 22-о място в крайното генерално класиране с 6 точки. За да продължи с отбора, му е необходим бюджет. Помощта на спонсори не е достатъчна и Българския лъв (така е известен пилотът) се нуждае от 100 000 евро. С тази цел бе организирана кампания, в която всички желаещи могат да дадат пари.

За момента общата сума не е събрана, призна Цолов. Той се надява всичко да бъде наред и да бъде отново пилот на ART Grand Prix и следващата година.

За интересите на Никола се грижат от мениджърската агенция А14 на двукратния световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо.

“Фернандо не само ми помага като мениджър, но сме и много добри приятели. Съвсем естествено той е любимият ми пилот”, уверява българският състезател.

Алонсо откри таланта на Цолов още в картинга и преди няколко години двамата трениха заедно на симулатор и завършиха трети като отбор 24-часово състезание в Дубай. Точно с картинг нашият е претърпял най-тежката си катастрофа до момента и е счупил ключица, но както сам твърди, всичко е отминало и няма последствия.

Според Никола най-странният пилот във Формула 1 е Луис Хамилтън - най-вече заради екстравагантния си външен вид.

“С него никога не е скучно”, обяснява българинът.

Вчера Цолов навърши 17 години,но заради многобройните си медийни ангажименти и срещите с фенове в София празнуването се отлага за днес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене