Как да съчетавате вино с храна?

Всеизвестно е, че червеното вино се съчетава идеално с меса. Кои са принципите, по които да ги подбирате?

Американски учени обясняват, че най-добрата комбинация за червено вино е месото. Оказва се, че танините, съдържащи се в червеното вино, неутрализират вредния ефект от мазнините. Основното правило е, че леките вина вървят с по-нетлъсто месо, а по-тежките - с по-мазно.
Мерло, Малбек, Каберне, Божоле са идеални за скара. Пино Ноар подхожда на месо на тиган. Шираз, Кианти са за пикантни меса и яхнии с билки.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Даниела Симидчиева - най-умната жена в света: Тази материалност е чума
Пълнозърнести мъфини със семена
На море и планина в Черна гора
Благо Джизъса: Във Ванга е дяволът
Физическата издръжливост намалява риска от развитие на деменция

Напишете дума/думи за търсене