Шифрин гушка Килде, Пентюро бебето, а австриец спечели слалома във Венген

Двамата пострадали по време на спусканията на ужасяващата писта "Лаубернхорн" във Венген са добре.

"Тук съм (и за мен се грижи единствената и неповторима Микаела Шифрин)... закърпен... благодаря ви за съобщенията. Благодаря за всички думи на любов и подкрепа. Спортът ни е брутален, но продължавам да го обичам", написа Александър Омод Килде от болницата в Берн. Той падна тежко в събота.

Бил е опериран в болницата в Берн в събота вечерта. Александър е с изкълчено рамо и порезна рана на прасеца. Няма фрактури, но е с натъртвания.

Алекси Пентюро пък пусна кадър с новоредената си дъщеричка и написа: най-доброто обезболяващо. Той падна в петък и скъса връзки в коляното. Опериран е и се прибра у дома.

След двата инцидента е имало събрание на скиорите. И от ФИС са решили вече да няма пренасрочване на скоростни дисциплини. Венген, с най-тежката писта, пое едно от Бийвър Крийк.

В същото време Мануел Фелер продължи доминацията на австрийците в слалома. Този сезон друга нация няма победа в дисциплината. Фелер изпревари с 10 стотни лидера след първия манш Атле Ли Макграт (Норвегия) и с 21 сънародника му Хенрик Кристоферсен. Алберт Попов падна по време на първия манш. 

Шифрин пропусна стартовете при жените в Алтенмаркт (Австрия) заради температура, но бързо е отишла в Берн. Супергигантския слалом в неделя бе спечелен от Лара Гут-Бехрами (Швейцария) на 25 стотни пред австрийката Корнелия Хютер и на 26 пред сънародничката и Мириам Пюхнер.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене