Синът на Катя Дафовска на европейска купа по сноуборд в Пампорово

Катя Дафовска вече преподава модерното “пантене”. Снимки: БФски

По-малкият син на единствената българка олимпийска шампионка в зимните спортове Екатерина Дафовска - Димитър Василев, се опитва да пробие в сноуборда. Той е един от българите, който ще участва в европейската купа утре и в сряда на Пампорово.

Общо нашите са 22-ма.

Съставът ни е воден от световните шампиони при младежите за 2023 г. Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, както и от сребърния медалист от Банско Александър Кръшняк и другия ни ас Кристиан Георгиев. Четиримата се представиха много силно и на световната купа при мъжете, която бе в събота и неделя пак в Пампорово.

При жените директно от Корея, където участва на младежката олимпиада, идва Андреа Коцинова. Интересното е, че Александър Кръшняк ще се бори срещу баща си Михаил, бивш национал по алпийски ски. Още една двойка баща и син ще има на старта - Георги и Станислав Вангелови.

Общо на старт ще са 58 състезатели от 9 държави - Австралия, Австрия, Германия, Италия, Република Корея, Полша, Швейцария, Украйна и България.

Eкипът, спасил състезанието на Пампорово, след края на финалите
Eкипът, спасил състезанието на Пампорово, след края на финалите

3500 кубика сняг е изнесъл на ръце екипът на федерацията, за да се спаси стартът от световната купа в неделя. Под ръководството на Виктор Гичев е работено непрекъснато 15 часа, като бе допуснато само 10-минутно забавяне на квалификацията, което е равносилно на подвиг.

Катя ще бъде утре сутринта на писта “Стената”, за да подкрепя сина си. Тя вече има и ново хоби.

Преподава на желаещите модерното “пантене”

Това е изкачване със ски срещу наклона, като се използват и специални каишки, за да не се пързалят назад. Те са точно “пантите”. Вече има желаещи да научат от най-добрата как се прави това. Уроците са сутрин рано.

“И без това го правя всяка сутрин, реших, че ако има желаещи, мога и да преподавам”, обясни Дафовска.

Квалификациите за европейската купа по сноуборд са от 9 сутринта, а финалите са от 12 часа.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене