КОЙ ГОТВИ
“Възможно най-бързите за направа банички. За разлика от голямата баница, която нарязваме след изпичането ѝ, те не изсъхват, защото са приготвени “на парче”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
За 8 банички:
8 фини кори за баница
За плънката:
2 яйца, 3 с.л. кисело мляко, 200 г зряло биволско сирене, 1 бакпулвер, 50 г краве масло, 2 с.л. олио за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме една кора и я намазваме със стопеното масло. Сгъваме я по дължина навътре на две. Получаваме лента от три слоя.
Намазваме я с 2 супени лъжици от плънката, която приготвяме от разбитите яйца, млякото, бакпулвера и едро натрошеното сирене.
Сгъваме лентата на триъгълници. Нареждаме баничките на разстояние в намазана с масло правоъгълна тава. Всяка една намазваме отгоре с останалата част от плънката.
Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути или докато получат лек и приятен загар. Изваждаме и ги консумираме топли.
Коментари (0)
Вашият коментар