Банички с биволско сирене

КОЙ ГОТВИ 

Маргарита Димитрова
Маргарита Димитрова

“Възможно най-бързите за направа банички. За разлика от голямата баница, която нарязваме след изпичането ѝ, те не изсъхват, защото са приготвени “на парче”, ни пише Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ

За 8 банички:

8 фини кори за баница

За плънката:

2 яйца, 3 с.л. кисело мляко, 200 г зряло биволско сирене, 1 бакпулвер, 50 г краве масло, 2 с.л. олио за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Вземаме една кора и я намазваме със стопеното масло. Сгъваме я по дължина навътре на две. Получаваме лента от три слоя.

Намазваме я с 2 супени лъжици от плънката, която приготвяме от разбитите яйца, млякото, бакпулвера и едро натрошеното сирене.

Сгъваме лентата на триъгълници. Нареждаме баничките на разстояние в намазана с масло правоъгълна тава. Всяка една намазваме отгоре с останалата част от плънката.

Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути или докато получат лек и приятен загар. Изваждаме и ги консумираме топли.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пълнозърнести мъфини със семена
На море и планина в Черна гора
Благо Джизъса: Във Ванга е дяволът
Физическата издръжливост намалява риска от развитие на деменция
6 признака, че сте в правилната връзка

Напишете дума/думи за търсене