Каква е вашата карма в рода според зодията?

Кармата е ключова концепция в източните религии и философии, като хиндуизъм, будизъм и джайнизъм, която учи, че човешките действия определят съдбата на индивида.

Тя е универсален закон за причинно-следствените връзки, който твърди, че всяко наше действие води до последствия за бъдещето ни.


Астрологията разкрива как зодиакалният знак може да посочи предопределената ни мисия в семейството. Според концепцията за кармата, нашите действия, мисли и емоции имат своите последици, които могат да бъдат положителни или отрицателни. Те ни засягат на индивидуално ниво, но кармата обхваща и всички членове на семейната и родова система. Тя се предава по кръвна линия и оказва влияние върху живота ни. Представлява връзката между постъпките на едно поколение и влиянието върху следващите. Тя може да повлияе на съдбата на всички членове на семейството, включително върху тяхното здраве, богатство и взаимоотношения.

Връзката с предците е закодирана в наталната карта. Родовата астрология е по-малко известен аспект на класическата астрология, който се фокусира върху подредбата на планетите в момента на раждането и как тя съдържа информация за семейната съдба. Тя ни помага да разберем взаимоотношенията с предците си. Планетите оказват влияние не само върху личността ни, но и върху динамиките в рамките на рода. Например, слънчевият ни знак представлява бащиния род и задачите ни към него, а лунният знак – майчиния.


Женските знаци в астрологията (Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби) са по-свързани с миналото на рода, докато мъжките (Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей) имат задача да изградят новото му бъдеще. Ето какво ни казва всяка от зодиите относно кармата в рода.

Овен

Овенът, като първи знак в зодиака, има мисията да започва нови начинания. Раждането на дете Овен в семейството сигнализира за необходимостта от обновление и нови посоки. То носи енергията на индивидуалността, помагайки на семейството да преодолее препятствия и да се насочи към нови начинания.

Телец


Телецът е свързан с енергията на Земята и материалния свят, като неговата мисия е да осигури стабилност на рода. Когато се роди, това означава нужда от материална сигурност и стабилност. Те носят устойчивост и последователност, помагайки за финансовата стабилност на семейството.

Близнаци


Близнаците са ментален знак, чиято мисия е да улеснява обмена на идеи и знания в семейството. Те са приспособими и любознателни, насочвайки рода към интелектуално развитие и разширяване на възможностите.

Рак


Ракът е силно свързан с родовата енергия и памет. Идва в рода, когато той трябва да се увеличи и да опази семейните традиции и ценности. Раците носят отговорността за емоционалните връзки и семейната топлина.

Лъв


Лъвът има мисията да издигне рода и да остави запомняща се следа. Тези деца често проявяват интерес към изкуствата и творчеството, стремейки се към лидерство и вдъхновение за другите членове на семейството.

Дева


Девата е първият кармичен знак, носещ време за жътва и поправяне на грешките от миналото. Мисията на тези хора е да предоставят помощ и подкрепа, като лекуват и пречистват енергийното пространство на рода.

Везни


Везните са знакът на баланса и справедливостта. Появяват се там, където има нужда от уравновесяване и посредничество. Тяхната мисия е да възстановяват хармонията и любовта в семейството.

Скорпион


Скорпионите бележат нуждата от пълна трансформация на рода. Те водят семейството през необходимите метаморфози, освобождавайки го от закостенели модели и пренасяйки го към нови начини на съществуване.

Стрелец


Стрелците разширяват мирогледа и духовния растеж на семейството. Те са авантюристи по душа, насочени към откриването на нови пътища и разпространението на родовата енергия на нови територии.

Козирог


Козирогът има задачата да изкачи рода на нови върхове, като остави силна следа в родовата история. Тези хора са отговорни и устойчиви, покорявайки нови върхове и подсигурявайки семейството.

Водолей


Водолеят променя перспективата на рода, придавайки нов смисъл на историята му. Представителите на тази зодия разбиват стереотипите и остарелите парадигми, внасяйки нова енергия и промяна в семейните динамики.

Риби


Рибите завършват целия цикъл и имат трудна роля по отношение на рода. Те носят енергиите на прошката, смирението и любовта, извършвайки героични саможертви за изцелението на цялата родова линия.


СНИМКИ: Image by freepik

Image by MythologyArt from Pixabay

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вики Терзийска отглежда салвия и розмарин в дома си
Христо Пъдев: Няма подготовка за това да си баща
НЛО над България? (Снимки)
Гала, бабата на Лора: Огромно щастие, а тежи само 2,920! (Обзор)
Димитър Бербатов по ханбок в Сеул (Снимки)

Напишете дума/думи за търсене