Страхотна рокбалада за объркания свят на група Sevi с шанс за "Грами" (Обзор, видео)

Бандата е подгрявала световноизвестни групи като Europe, Nightwish, Evanescence и др.
СНИМКА: АРХИВ НА ГРУПАТА

Бандата има 5 албума зад гърба си, сега е на турне у нас и в чужбина

World that doesn't fit (от англ. - “Свят, който не се вписва”) - това е парчето на българската група Sevi, предложено за номинация за престижните музикални награди “Грами” през 2025 г. Категорията, в която ще се борят, е за най-добро алтернативно музикално изпълнение.

Големи новини! Скъпи приятели, горди сме да обявим, че бяхме уведомени от членове на комитета за наградите “Грами”, че се обмисля номинация за “Грами” за сингъла ни. Стискайте палци. Ще ви държим в течение. Това написаха музикантите в инстаграм профила си.

А в социалните мрежи хиляди споделяха рокбаладата с огромно възхищение. “Когато талантът е безспорен, рано или късно си пробива път! И стискам яко палци!”, коментираха във фейсбук и инстаграм. И още: “Песента отговаря на всички световни стандарти за професионализъм!”, “Настръхнах, докато я слушам!”, “Страхотно парче! А пеенето - нямам думи, уникално! Успех, банда!”.

Със силния женски вокал, разпознаваемия звук и мелодичните песни бандата се утвърди като една от най-успешните рок групи у нас и често звучи по радиото.

Певицата и композитор Светлана Близнакова и Рали Велинов, композитор и басист, сформират групата през януари 2010 г., като в настоящия им състав са още Петър Петров и Stone Angel. Впрочем в превод от латвийски Sevi означава “себе си”, като идеята да бъдем верни на себе си се открива в посланията на песните им.

Групата е имала участия на едни от най-големите фестивали в страната, както и немалко концерти в Европа. Подгрявали са световноизвестни банди като Europe, Black Stone Cherry, Tom Keifer, Nightwish, Evanescence.

Дебютния си албум What Lies Beyond издават през 2012 г., след това имат още 4 зад гърба си. Последният Genesis излиза през ноември миналата година и в момента бандата го представя с турне. Освен концерти у нас ще има и в Швейцария, Белгия, Уелс, Шотландия, Англия и Швеция. Днес свирят във Варна, на 7-и - в Русе, и на 7 декември в София.

Досега само два пъти български изпълнители са печелили “Грами” - “Мистерията на българските гласове” и ФСБ.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене