Като малка Невена Бозукова - Неве учи Мария Сапунджиева и Мариус Куркински на валс и заради тях попада в театъра

Невена Бозукова и Анатолий Попов  в студиото на “24 часа от живота”

“В живота не играя, скучно ми е, няма смисъл, стига ми да играя на сцената, нещо, което правя вече 27 години”, разказва в подкаста “24 часа от живота” актрисата Невена Бозукова.

Още като дете сцената е част от живота ѝ. Художествената гимнастика е първото нещо, до което се докосва в спортното училище във Варна, а след това се занимава с балет. Покрай него във втори-трети клас попада на театралната сцена. “Трябваше да отидем и да научим големите каки и батковци в детската театралната школа към варненския театър, която тогава ръководиха братя Райкови, на танците менует, валс и т.н. Каките бяха Мария Сапунджиева, Лилия Маравиля, батковците - Петър Антонов, Мариус Куркински”, спомня си Неве, както е известна в театралните среди. Влизайки в театъра, веднага усеща различния сценичен прах от терена на художествената гимнастика и балетната зала. Благодарение на братя Райкови успява да открие нов и по-интересен свят, до който по онова време много малко деца на нейната възраст успяват да се докоснат.

“За 52 години, които ще навърша скоро, се научих да мисля за себе си, да обичам себе си, да бъда честна със себе си. Научих се да казвам “не”, също много важно нещо. Беше грешка преди, че не можех да го правя”, признава Неве.

Кои са нещата, които научава от театралните си учители Крикор Азарян, Тодор Колев и Николай Поляков, какво липсва на българското кино и театър и още от интересния разговор с Невена Бозукова слушайте в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни откриете като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Биляна Гавазова се омъжи на бляскава церемония (Видео)
Най-бесните скандалджии  - след ругатни и юмручни  побои братята Галахър 15 години не си говорят
Тимъти Шаламе влиза в образа на Боб Дилън
Еминем ще става дядо (Видео)
Съпругата на Александър Сано празнува юбилей. Той: Ти си необясним феномен (Видео)

Напишете дума/думи за търсене