Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Всичко, което е приготвено с пълнозърнесто брашно, е добър вариант за здравословно хапване. А когато заменим сиренето с извара, тогава идеята за тяхното приготвяне е за предпочитане”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
За 12 броя:
3 яйца
1 ч.ч. нискомаслено кисело мляко
200 г нискомаслена извара
50 мл зехтин
1 бакпулвер
щипка хималайска сол
1 и 1/ 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно (ръжено-пшенично)
За поръсване:
микс от семена - сусам, ленено семе, слънчогледови и тиквени семки
олио за намазване на формата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме с помощта на миксер яйцата със солта. Намаляваме мощността на уреда на ниска степен и добавяме млякото и зехтина. Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с бакпулвера.
Слагаме изварата и с лъжица разбъркваме всичко леко и внимателно. Вземаме форма за мъфини. Намазваме с олио всяко гнездо и в него слагаме от сместа. Внимаваме тя да заеме 2/3 от вместимостта, за да не излезе печивото от формичките по време на печенето.
Поръсваме със семената. Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20-25 минути. Изваждаме ги внимателно и ги нареждаме на скара, за да могат да се охладят.
Коментари (0)
Вашият коментар