необходими продукти:
1 кг телешки дроб
750 мл прясно мляко
150 мл течна сметана
125 г масло
2 глави лук на ситно
150 мл уиски
1 ч.л. бахар
1 дафинов лист
сол и черен пипер
начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на филии и го потопете в млякото. Оставете го няколко часа, след което го запечете на тиган от всички страни.
2. Запържете лука в половината масло, добавете му дафиновия лист и фламбирайте с уискито. Когато течността се изпари, махнете от котлона и добавете останалото масло. Извадете дафиновия лист и оставете да се охлади.
3. Блендирайте месото, добавете му маслената смес и сметаната, бахар, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво, а най-добре минете пастета още веднъж през блендер или чопър.
4. Разпределете пастета или в малка форма за кекс, най-добре силиконова, или в буркани, и съхранявайте в хладилник.
Коментари (0)
Вашият коментар