Тиквен пудинг

Необходими продукти:
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. царевично нишесте
1 3/4 ч.ч. мляко
1 яйце
1/2 ч.ч. тиква
1 ванилия
1/2 ч.л. канела
бита сметана и ядки по желание

Начин на приготвяне:
1. Обелете парче тиква и го сложете да се свари в тенджера на котлона. Щом омекне, изцедете го и го намачкайте добре. Вземете 1/2 ч.ч. от него за пудинга.
2. Смесете захарта с царевичното нишесте в малка тенджера на котлона. Разбийте млякото и яйцето и постепенно ги добавете в съда. Оставете сместа да заври и дръпнете от огъня след около минута, като непрекъснато разбърквате.
3. Поръсете намачканата тиква с ванилията и канелата и ги добавете към млечната смес. Върнете съда на котлона и разбърквайте за още около 3 мин на слаб огън, не позволявайте на сместа да завира. Разлейте пудинга в десертни купички или чаши, покрийте ги с прозрачно фолио и ги сложете в хладилника да се стегнат.

Гарнирайте по желание пудинга с бита сметана или ядки.

Ако искате да имате достъп до още вкусни предложения, харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На 26 декември отбелязваме Деня на бащата
"Българската Коледа" събра 2,9 млн. лв. за болни деца (Галерия)
Лечение на най-срещаните болести по стайните цветя
Дензъл Уошингтън засвидетелства вярата си в Бог с кръщение (Видео)
Родените в тези години ще претърпят огромни промени през 2025 г.

Напишете дума/думи за търсене