Пилешко филе с мед и горчица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected].

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Представям ви рецепта за невероятно вкусно пилешко филе, което буквално се топи в устата. Може да си го приготвите у дома бързо и лесно”, ни пише Валя Михайлова.

ПРОДУКТИ 

3 пилешки филета

2 глави лук

200 г гъби печурки

1 с.л. мед

2 с.л. соев сос

150 мл бира

1 с.л. горчица

2-3 скилидки чесън

50 г масло

сол

черен пипер на вкус

розмарин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Нарязваме филетата на мрежа и овкусяваме с подправките.

Запечатваме в тиган с мазнина за няколко минути от двете страни. Прибавяме ситно нарязания лук и гъбите на шайби, а накрая бучката масло и чесъна.

Заливаме с маринатата от бира, мед, соев сос и горчица и оставяме да покъкри до мазнина. Поднасяме с картофено пюре или просто така.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене