Едва ли има някой, който не иска манджите му да стават за минути, да са вкусни и лесни. Предлагаме ви няколко трика, които ще ви накарат да заобичате готвенето още повече.
Ронете нар с дървена лъжица
Нарежете плода на две и удряйте внимателно всяка половина с дървена лъжица. За нула време ще ороните нара.
Настъргвайте замразено масло
Ако харесвате препечените си филийки с масълце, най-добре е да приготвите растителната мазнина предварително. Настържете замръзналото масло, така по-лесно ще го нанесете върху хляба.
Тестото ще втаса по-бързо в микровълновата
Ако нямате време, нито търпение за втасването на тестото, сложете чаша вода в микровълновата. След като течността заври, сложете покритото тесто в уреда, без да вадите водата. Горещата пара ще помогне на тестото да втаса по-бързо.
Перфектните забулени яйца стават в пликче
Намажете вътрешността на найлоново пликче с масло и чукнете едно яйце в него. Завържете добре и сложете във вряща вода за 3 минути. Извадете торбичката, отрежете възела и сервирайте.
Този трик прави виното по-вкусно
Този съвет е особено подходящ за младите вина. Излейте виното в блендера и пулсирайте 15-30 сек. Оставете пяната да слегне и пийте на воля..
Обелете сварено яйце в чаша вода
За да обелете бързо свареното яйце, сложете го в чаша или буркан с вода и клатете няколко секунди. Черупката пада безотказно.
Рибата няма да залепва за скарата, ако използвате лимон
Сложете рибата върху лимонови шайби. Така хем няма да залепва за грила, хем ще се овкуси допълнително с цитрусов аромат.
Използвайте мазнина за лепкави продукти
Когато мерите продукти, които са лепкави, като мед или фъстъчено масло, намазнете чашата или мерилката с мазнина, за да не залепват суровините за стените.
Бърз начин за рязане на зелени подправки
Кълцането на зелените подправки може да е доста досадно. За да става по-бързо това занимание, навийте на руло растенията и режете.
Равномерно разпределяне на тестото
За да сте сигурни, че пластовете тесто е равномерно разпределено във формата за печене, използвайте две пръчки за суши. Сложете ги в двата края на тавата и се ориентирайте по тях.
Изстудете виното за нула време
Ако очаквате гости, а виното още не е охладено, увийте го в мокра кърпа и го пъхнете във фризера за 15 мин.
Против прегаряне на месото
На дъното на тавата направете „решетка“ от алуминиево фолио и отгоре сложете месото. Така то няма да прегори.
За още практични съвети харесайте фейсбук страницата "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар