По време на първия Балкански фестивал на ракията (24-26 октомври) специалисти ще проведат курсове за историята, технологията и производството на дестилати от региона.
По време на класовете инж. Николай Бакалов ще разкрие тайни от традициите на производството на родната ракия. Г-жа Бурчак Десомбре от Турция пък ще представи за първи път у нас детайли за турските напитки. За производството на традиционната турска анасонова ракия и другите характерни дестилати специалистът сомелиер ще представи клас между 15 и 16 часа на 25 октомври в НДК.
Билетите за майсторските класове вече се продават онлайн.
В рамките на фестивала, посетителите ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати. Сред тях са представители от родните ни производители, както и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия.
Коментари (0)
Вашият коментар