Ризото със спанак
Продукти: 100 г. кафяв ориз, 750 мл. Зеленчуков бульон, 400 г. спанак, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 15 г. мляна целина, 15 мл. Зехтин, 1 ч.л. кимион, 70 г. кашу, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: смесете целината с накълцаните наситно лук и чесън, добавете бульона и кипнете на силен огън за 3 минути. Добавете кимиона, ориза, разбъркайте добре и задушавайте на слаб огън 20 - 25 минути като разбъркате само веднъж. Свалете съда от огъня и похлупете с капак да отлежи 10 минути. Смесете попарения и нарязан на едро спанак с ориза, добавете солта и черния пипер. Сервирайте блюдото поръсено с кашу.
Коментари (0)
Вашият коментар