Тирамису
Продукти: 2 яйца, 200 г. сирене маскарпоне, 300 г. ягоди, 12 бр. бишкоти, 5 мл ягодов сироп, 1 ч.л.малинов ликьор, 150 мл. вода, 80 г. захар.
Приготвяне: Нарежете 6 ягоди, сложете ги на пергаментова хартия за 30 минути в нагрята фурна. След изключването на фурната ги оставете вътре, за да изсъхнат. Разбийте желтъците със захарта докато побелеят и се сгъстят. Смесете крема с останалата захар, сиренето и разбитите белтъци. Смесете ягодовия сироп, ликьора и водата. Сиропирайте бишкотите. Вземете четири прозрачни чаши и във всяка подредете на слоеве бишкоти, късчета ягоди и крем. Сложете за 1 час в хладилника. Изсушените ягоди смелете на прах в кафемелачка и с готовата пудра украсете всяка чаша преди сервирането.
Коментари (0)
Вашият коментар