Джъстин Тимбърлейк

Дата и място на раждане: 31 януари 1981, Мемфис, Тенеси, САЩ

Рождено име: Джъстин Рандъл Тимбърлейк

Прякори: JT

Височина: 182 см

Партньор: Джесика Бийл

Предишни партньорки: Бритни Спиърс, Камерън Диас

Семеен статус: Ерген.

Любопитно:

  • Колекционира маратонки.
  • Развива сериозна благотворителност. Основател е на благотворителна фондация.
  • Има няколко „Харлей Дейвидсън"-а, притежава също „Мерцедес" М-класа и два „Мерцедес Бенц".
  • Голям фен е на Бьорк.
  • Близък приятел е с Крис Мартин от „Колдплей" и смята, че неговата банда е най-великата в света.
  • Обича да кара ски и сноуборд.

Кратка биография:

Джъстин започва кариерата си рамо до рамо с Бритни Спиърс и Кристина Агилера в популярното тв шоу „Клубът на Мики Маус". Тогава той е на 12 години. Година по-рано се пробва в предаване, което търси талантливи деца, за да ги превърне в звезди, но съдбата все още не подсказва с нищо, че Джъстин има този шанс и той не печели шоуто. През 1998 г., на 14 години, става член на бойбандата N'Sync. Нещата вървят добре и групата издава едноименен албум, но Джъстин има нужда от нещо повече и се впуска в солова кариера. В началото на 2002 г. той започва да работи над първия собствен проект, като сам пише текстовете на песните и част от музиката. Тимбърлейк не къса само с групата. В този период си взема „сбогом" и с дългогодишната си приятелка Бритни Спиърс.

Соловият му албум Justified излиза на пазара през ноември 2002 и се превръща в тотален хит с няколко страхотни парчета, които влитат директно на първите места на чартовете - хитове като Cry Me a River и Rock Your Body.

Освен на музикалната сцена Джъстин започва да се появява и на филмовия екран в успешни продуции като „Алфадог" и „Шрек III".

Вторият самостоятелен албум на Джъстин е факт през 2006 г. и се казва FutureSex/LoveSounds. За първата си седмица на пазара от него се продават 684 хиляди копия. Освен това той не е престанал да записва заедно с други свои колеги, сред които Black Eyed Peas, Снуп Дог, Тимбъленд, Мадона, Кайли Миноуг, „Дюран дюран", 50 Cent и много други.

Огромният му успех, свързан с неговите музикални проекти и тези, на които става продуцент, както и многобройните му награди му носят световно влияние и, разбира се, огромно богатство. Джъстин инвестира не само в музикалната индустрия. Той става съсобственик на верига от ресторанти, притежава собствена марка текила, наречена 901. Името идва от пощенския код на родния му град Мемфис.

През 2005 Тимбърлейк и негов приятел от детството налагат нова модна линия William Rast - тя се състои главно от якета, кашмирени пуловери, джинси и блузи тип поло.
Многократно клюките са свързвали името му с различни красавици. След Бритни се говори, че е имал връзка с Алиса Милано. През 2003 г. певецът започва афера с Камерън Диас, за която дълго време се очаква, че ще прерасне в брак. Но това така и не се случва и двамата обявяват раздялата си в края на 2006 г. после таблоидите го събират със Скарлет Джохенсън, но това е само спекулация. През май 2007 г. се появяват снимки на Джъстин и Джесика Бил, които потвърждават слуховете, че двамата имат връзка.


Дискография:

Justified - 2002
FutureSex/LoveSounds - 2006

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене