Необикновената съдба на Майкъл Оуен

Той беше една от най-големите футболни надежди и бележеше гол след гол, както за клубния си Ливърпул, така и за националния отбор на Англия. Той беше смятан за един от най-сексапилните футболисти и сватбата му с Луис Бонсал (още помня голямата статия и многото снимки в Хай Клуб :) ) разби сърцата на много фенки.

Той беше един от най-добрите играчи на Ливърпул (да не кажа най-добрият), отиде в Реал Мадрид...и всичко свърши. Той просто беше поредната звезда, която изгуби блясъка си в „звездния отбор”. Да- това е Майкъл Оуен - човекът, който вкара три гола на Германия на собствения им стадион (благодарение на което стана кръстник на котето ми Майки :) ).

Какво обаче накара Майкъл Оуен да избере бързата слава в Испания, вместо сигурната в Англия? Какво накара момчето-чудо да изостави съдбата си на легенда на Ливърпул, предричана му от всички? Пари, слава...или нещо друго?

Защото всички знаят, че отидеш ли в Реал, или ставаш още по-известен (не с футбол, разбира се, само питайте Бекъм), или се проваляш (ако все пак решиш, че футболът си остава единствен приоритет).  И Майкъл Оуен, великият Майкъл Оуен, наричан от феновете Свети Майкъл се провали, само защото в него беше останала добрата стара наивност, типична за английските играчи. Дали беше контузия, лош късмет или просто съдба - никой не може да каже.

Факт е обаче, че Майкъл Оуен, бившият бъдещ мечтан нападател,  доскоро играеше в отпадналия от Висшата лига на Англия през изминалия сезон Нюкасъл Юнайтед. Да, романтиката е запазена; традицията също; но кой печели от това? Със сигурност не и най-голямата надежда и най-големият провал на английския футбол в последното десетилетие.

И все пак...

На 3-и юли се случи нещо, което накара всички фенове на Манчестър Юнайтед по света да изпаднат в недоумение и да се чудят как да реагират, а тези  на Ливърпул - да използват богатия си арсенал от цветисти епитети за своя бивш любимец. Световните медии гръмнаха - рекорден трансфер на Майкъл Оуен в Манчестър Юнайтед! Рекорден, не заради парите, за него не беше даден и един паунд; рекорден, заради шокиращото акостиране на един от най-добрите играчи в историята на Ливърпул при вечния им враг - Манчестър Юнайтед.

Майкъл Оуен е обичан за това, което беше и за това, което можеше да бъде. Бившата бъдеща легенда на Ливърпул днес е „червен дявол”, но това като че ли няма никакво значение. Харизматичната личност на футболиста кара хората да го харесват и да му съчувстват след всичко, което е преживял. А и същата тази легенда на червените от Ливърпул може да стане легенда на червените от Манчестър. И ако това не е ирония на съдбата...

Майкъл Джеймс Оуен е роден на 14 декември 1979г. в Честър, Англия. Висок е 1.75м
Започва кариерата си в Ливърпул. Щастливо женен за приятелката си от ученическите му години - Луис Бонсал. Двамата имат 3 деца- Джема Роуз (6), Джеймс Майкъл (3) и Емили Мей (2).

За да разберете освен автомобили какво може да управлява Майкъл Оуен - купете си новия брой са "Хай Клуб" - само за 1 лв.

автор: Габриела Вълчева

Оуен с мениджъра си сър Алекс Фъргюсън, Габриел Оберлан и Антония Валенсиа (вдясно).
Оуен с мениджъра си сър Алекс Фъргюсън, Габриел Оберлан и Антония Валенсиа (вдясно).
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене