С пълна сила тече подготовката за 82-ата церемония по връчването на наградите "Оскар". По традиция тя ще се състои в "Кодак тиътър", а водещи на пищната гала вечер ще бъдат Стив Мартин и Алек Болдуин.
Както винаги на подобни церемонии, организаторите се вълнуват не толкова от имената на победителите, колкото от оформлението на залата, декора, настанавянето на гостите и разбира се, от празничната вечеря.
По традиция след церемонията по награждаването холивудският елит се отправя към Бала на губернатора. Тази година прочутият Волфганг Пук - постоянният майстор-готвач на вечерта - обещава особено луксозно и в същото време много просто меню. Основното блюдо тази година ще е пай с пиле и черни трюфели. Няма да липсва и сьомгата с формата на "Оскар", върху която ще бъде поставена купчинка черен хайвер. По традиция Волфганг Пук приготвя за Бала на губернатора шоколадови фигурки с формата на наградите "Оскар". Стилизирани статуетки, разбира се, ще красят и специалния десерт, който майсторът-готвач подготвя за знаменитостите.
Всяка година добре се обмислят оформлението на залата и декорът, а местата в "Кодак тиътър" се разпределят дълго преди началото на церемонията. Задължително на всяко кресло се поставя табелка с името и снимката на госта.
Дължината на червения килим пред "Кодак тиътър" е около 150 метра, а широчината му е 10 метра. Общото му тегло достига около пет тона, затова го докарват няколко дни преди началото на церемонията и то с няколко камиона. За да се опъне килимът, са нужни два дни, а за прибирането му - 4 часа.
Покрай червения килим вече са издигнати статуите с формата на статуетките "Оскар". Те са с височина от 2,5 до 8 метра, а теглото им е до половин тон. Правят се от стъкловлакно, което е покрито с алуминий и жълта боя. Осветена, тя изглежда дори по-добре от златото.
Коментари (0)
Вашият коментар