Кристина Димитрова може и да не готви много често, но събира рецепти от 5-6 г. И от колеги, приятели, изрезки от списания. Натрупала е вече цяла папка. Но още не ги е изпробвала, защото няма много свободно време. А и майка е големият кулинар в семейството и се грижи за менюто по празници. Всяка година меси козунаци и пече ярешко месо с много пресен лук и джоджен, пише "24 часа".
От нея певицата е наследила уменията в кухнята. Още като дете всеки ден, като се върнела от училище, си пържела картофи. Днес обаче яде храната само варена или печена. А най-добре на пара в новия уред, който си купила наскоро. В него пак си прави любимите картофи, които после поръсва с лимон, както и любимата си киноа със зеленчуци. "Мога цяла тава да изям. А картофи обичам под всякаква форма", смее се Кристина Димитрова.
Тя няма много време да кулинарства, но за нейно щастие живее с мъж, който обича и умее да готви - приятелят й Васил. Той е специалист по италианската кухня и често прави паста, рибни деликатеси и други средиземноморски ястия, които певицата така обича. Но отскоро вече внимава с калориите. Спортува редовно - занимава се с йога от година, обича да се разхожда в планината и ходи на плуване, когато има време. Обича и масажите, парната баня и се грижи за кожата си с етерични масла.
Допреди 2-3 г. певицата си хапвала без никакви ограничения. Всичките приятели завиждали, че яде много, без да личи. "Но в последно време започнах да забелязвам, че се отразява на фигурата ми. Никога не бях спазвала диета, но миналата година се подложих на един разтоварващ режим при д-р Емилова и си върнах килограмите, които цял живот съм била - 55", разказва певицата. Оттогава се влюбила в картофите с лимон и моркови на пара. Те били част от диетичното меню, с което отслабнала.
Всяка сутрин, когато стане, певицата изпива чаша гореща вода. После продължава с топлите напитки, като си прави около литър чай. Смесва най-различни нашенски билки, които купува от аптеки или билкари. "И го изпивам до 12,00 ч. Дотогава нищо друго не ям", казва певицата. Около обяд си прави кисело мляко с ядки и ленено семе - около една супена лъжица. Имала проблеми с перисталтиката на червата и метаболизма, но откакто го приема, всичко си дошло на мястото.
Обядът е късно - около 15,00 ч. Тогава хапва най-обилно - салата и месо с картофи или риба, понякога и десерт. "Като цяло гледам през седмицата да ям месо само 2-3 пъти. А вечер съм основно навън. Или имам участие, или съм на някакво парти. Тогава гледам да ям най-малко. Само риба и зеленчуци", казва Кристина Димитрова.
По Великден тя ще си позволи малко отклонение от този режим заради вкусните гозби на майка си. По традиция певицата не работи на празника. Досега всяка година с близките го посрещали в Гърция, но за първи път от много време ще празнуват вкъщи. "Много ми харесваха ритуалите там. Хората обръщат много внимание на това. Но вече виждам, че и в България стана така, затова ще сме си тук", обяснява певицата.
Само 2-3 седмици след празниците се очаква да излезе новото лятно модерно парче заедно с клип към него - Fiesta en la Playa ("Фиеста на плажа"), което певицата ще запише и на български, и на английски. В припева ще пее за кратко на испански.
"Отделно Теди Кацарова ми предложи да изпеем един дует с Искрен Пецов, тя е композитор на музиката към песента. Скоро ще го записваме", разказа още певицата.
РЕЦЕПТАТА НА ПЕВИЦАТА
Ярешко с пресен лук
Продукти:
Ярешко месо (количеството зависи от броя на порциите), зехтин, сол на вкус, няколко връзки пресен лук, пресен джоджен на вкус, вода за заливане, черен и червен пипер
Начина на приготвяне:
Разделяме ярешкото месо на порции, а най-добре на малки парченца, за да се овкусят по-добре. Слагаме ги в йенска тенджера.
Овкусяваме със солта и подправките, но пресния джоджен оставяме за най-накрая.
Заливаме месото с вода така че почти да го покрива, захлупваме с капака и печем, докато месото е почти готово.
Добавяме нарязаните връзки пресен лук и отново връщаме във фурната, докато омекнат.
Слагаме и ситно нарязания джоджен и оставяме да се задуши с месото за кратко, за да си пусне аромата.
Коментари (0)
Вашият коментар