7 плода за красива и сияйна кожа

Богатите на витамин С цитрусови плодове са сред най-полезните храни за гладка и стегната кожа на лицето.

Кожата на лицето е единственият видим орган на човека, който се променя при всяко изменение вътре в организма. Нейното състояние е индикатор за различни заболявания и състояния на тялото ни, пише "Труд".

Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, които са изключително полезни за кожата на лицето.

Плодовете могат да бъдат прилагани както вътрешно - чрез директна консумация, така и външно под формата на плодови маски. При последното обаче трябва да се направите проба за алергичност, като нанесете първо съвсем малко плодова каша на вътрешната страна на ръката и ако не се получи зачервяване, можете да продължите с маската.

Най-полезният плод за вашата физиономия е авокадото. Плодът е снабден с мононенаситени мазнини, минерали и витамини А, С и Е, които спомагат за предотвратяване сухотата на кожата.

Тъй като съдържа много повече протеини, отколкото другите плодове, това спомага за изхвърлянето на токсините от организма.
Папаята е следващият чудодеен за кожата плод.
Той е високо ценени заради голямото си съдържание на витамини А, В, С, D и Е, минерали (калций, калий, фосфор) и микроелементи (желязо, цинк, манган, мед, ванадий, магнезий). Поради високата киселинност на папаята, плодът се използва за премахване на тъмни петна от кожата.
Бананите са богат източник на витамин B6, разтворими фибри, умерени количества витамин С, магнезий и калий. Тяхната консумация поддържа еластичността на кожата на лицето, което предотвратява появата на бръчки и увисване.
Едно от най-полулярните и лесни домашни средства за избелване на кожата и премахване на петна е чрез сок от лимон.

Другият полезен цитрусов плод е портокалът. Той е изключително богат на витамин С, чието съдържание е най-наситено в кората на плода. Богат на антиоксиданти, портокалът подхранва кожата и я предпазва от бързото стареене.
Друг вкусен еликсир за красива и млада кожа са ягодите. Те са едни от най-нискокалоричните плодове, пълни с витамин C, калий, калций, антиоксиданти и какво ли още не. Наличието на алфа-хидроксидна киселина помага за отлепянето на мъртвите кожни клетки и разкриването на свежата млада кожа.

Черешите също са с високо съдържание на антиоксиданти, които правят чудеса с кожата на лицето. Наличието на витамин С пък намалява риска от увреждане. Колкото по-сочни и червени са черешите, толкова по-полезни са те. Червенината на плода е показател за наличието на полезни съставки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене