Пловдивчани разграбиха 170 кг домашна лютеница, която Ути Бъчваров свари пред погледите им на площад “Стефан Стамболов”.
Бригада от 15-ина младежи кълцаха моркови, целина и лук, мелиха печени чушки и патладжани. Сместта бе изсипана в огромна тава да къкри.
В същото време в друг гигантски казан кулинарният спец сготви 1 тон пилешка супа. За нея използва 100 кг бутчета.
Съдът, в който вари супата, бил изработен след консултации с учени от БАН. Преди години Ути бил в манастира "Св. Георги" в Атон и бил впечатлен от уредите в магерницата на монасите. “Върнах се и поръчах да ми изработят. Сега този казан странства из цяла България”, каза той. Средствата от двете гозби отиват за ремонт на детската железница на Джендем тепе в Пловдив.
Коментари (0)
Вашият коментар