Съединение в бирата ни прави по-умни

Американски учени доказаха, че флавоноидът ксантохумол, който се съдържа в хмела и бирата, подобрява когнитивните функции, съобщи в. "Дейли мейл".

Необходимото за поумняване количество ксантохумол обаче може да се осигури само с добавки. Под формата на бира ще са необходими над 2000 литра дневно.

Учените от университета на Орегон мислят, че ксантохумолът може да се използва за лечение на метаболитен синдром и възрастови промени в паметта. Той ускорява метаболизма, намалява мастните киселини в черния дроб и подобрява мисленето.

Свойствата на флавоноида учените са изследвали с помощта на мишки, които е трябвало да преминават през специално направени лабиринти. Той е имал отличен ефект при по-младите животни, но при най-възрастните не е бил толкова ефикасен. Затова друг извод от изследването е, че за да имат смисъл, промените към по-здравословен живот трябва да започнат по-рано.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене