Мила Попова, "24 часа"
Диана Любенова готви по два пъти в седмицата. Старае се поне в два дни да осигури домашно меню за вечеря. Като го прави по две. Приготвя една храна за себе си и съпруга си и друга за тригодишната им дъщеря София. “Тя не обича да яде много неща, като повечето деца предпочита спагети, супи. А и ние използваме много подправки и харесваме пикантната храна. Затова за нея готвя отделно”, казва чаровната актриса и водеща по Би Ти Ви.
София ходи на детска градина, където за обяд на малките сервират ястия от детска кухня с биоменю. Така че майка ѝ трябва да се грижи само за закуската и вечерята. Съпругът ѝ – продуцентът Лес Уелдън, не готви. Няма отношение към кулинарията, но пък има претенции, шегува се актрисата. “Но най-хубавото е, че и двамата имаме еднакъв вкус. Харесваме и едни и същи ресторанти. Обичаме суши, италианска кухня. Макар че не си я позволяваме често заради въглехидратите”, обяснява Диана Любенова.
В семейството им не се сервира свинско. Тя не яде от години, той също го е спрял, защото има висок холестерол. Сладките и тестените изделия също са почти забранени в дома им. От време на време хапват само малко черен шоколад.
Гледат да се
хранят разделно,
с повече салати,
с обезмаслено мляко и сирена. Често в менюто им присъстват и модерни биопродукти, като например киноа. Актрисата обича и чия, но я предпочита за закуска. “Накисвам я в кисело мляко десетина минути преди това. А ако искам да разнообразя – филийка черен хляб с обезмаслено сирене и някакъв зеленчук”, казва Диана.
Тя не дължи безупречната си фигура на диети. Спазва някои основни правила и гледа като цяло да живее здравословно, вместо да спазва режими на периоди. Затова казва, че едва сега възвърнала формата си от преди раждането. “Не исках да стане рязко, за да не се получи йо-йо ефектът. Предпочитам да е бавно, но за постоянно”, казва тя.
Днес актрисата
поддържа
форма
с фитнес
три
пъти
седмично
Работи с един треньор вече десета година. А благодарение на майка си спазва важно правило – не яде нищо след 19,00 ч. “Тя не яде даже след 18,00, но на мен ми е трудно. Това е много полезно за организма, радвам се, че успях да надвия глада си. Понякога си позволявам по една ябълка вечерта”, казва Диана.
Майка ѝ е голяма кулинарка, но актрисата не се е учила да готви от нея. Всъщност традиционните български гозби, които тя приготвя, ѝ се струват прекалено сложни. “Не съм и пробвала да се уча, защото мисля, че няма да се справя. Затова съм много щастлива, когато тя е вкъщи и може да ни сготви нещо такова”, смее се чаровната водеща. Тя
приготвя
предимно
рецепти,
които е
научила
от
интернет
или по време на пътуванията си в САЩ. Владее към десетина ястия, но ги прави с много любов и с много подправки. Задържа се в кухнята само когато съпругът ѝ не е на път по работа. Той е филмов продуцент и посреща всички холивудски звезди, които идват да снимат в България. Роден е в Бразилия, но е израснал в САЩ. В България живее вече 14-а година, а с Диана са двойка от 9 г. Запознал ги актьорът Башар Рахал.
Покрай работата в рубриката, която от май води в предаването на Би Ти Ви “Тази събота/Тази неделя” и театъра актрисата нямала много време за спорт през последните седмици. Репетирала усилено за премиерата на нова постановка, в която участва – “Красавиците”. Пиесата е на Анна Топалджикова, а режисьор е проф. Надежда Сейкова. “Участват Красимир Куцупаров и Валерия Кардашевска, с която сме състудентки от НАТФИЗ. Но още по-интересното е, че двете сме били в класа на проф. Сейкова. Това е първата ми среща с нея след завършването. Затова ми беше много любопитно и мило да работим отново заедно”, разказва още Диана Любенова. Премиерата на “Красавиците” беше в сряда, а следващото представление ще е на 19 ноември в “Сълза и смях” от 19 ч. “Сега вече след премиерата ще наваксам със спорта и ще имам повече време за готвене”, казва актрисата.
РЕЦЕПТАТА НА АКТРИСАТА
Мексиканско чили
Продукти
Телешко или пуешко смляно два пъти – около 1,200 кг, 1 връзка пресен лук, малко вряла вода, сол и черен пипер на вкус, малко червен пипер и кориандър на прах, люто чили – по желание, 300 г белени домати или доматен сос, консерва червен боб от 500 г, 1 к.ч. червено вино – около 50 мл, пресен кориандър, 1 меко авокадо, сладък червен лук, сирене чедър
Начин на приготвяне
1. Задушаваме каймата със зехтин и пресния лук. Добавяме врялата вода, за да не се пържи. Когато стане на трици< го махаме от котлона и овкусяваме с подправките.
Връщаме на котлона и слагаме белените домати на кубчета. Слагаме виното и червения боб.
2. Оставяме ястието да къкри на бавен огън. Колкото по-дълго се готви, толкова по-вкусно.
3. Поднасяме чилито в купички, поръсено с дребни кубчета червен лук, нарязания пресен кориандър, кубчета авокадо и настърганото сирене чедър.
Коментари (0)
Вашият коментар